• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Sportnieuws

Jeroen Rauwerdink, speler Draisma Dynamo (Foto: Wout van Zoeren)

Draisma Dynamo heeft selectie nagenoeg rond

Draisma Dynamo heeft de selectie voor het seizoen 2021-2022 nagenoeg rond. Vast staat dat de landskampioen met een sterk verjongde spelersgroep de titel gaat proberen te verdedigen. Al kan coach Redbad Strikwerda ook na de zomervakantie een beroep blijven op de ervaring van Jeroen Rauwerdink. Het ware liefhebbersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Vandaar dat de routinier, die in september zijn 36e verjaardag viert, heeft besloten er nog een jaar aan vast te knopen.

Terwijl Freek de Weijer en Maikel van Zeist als afsluiting van een bewogen en gedenkwaardig volleybaljaar momenteel nog met Oranje de Apeldoornse eer hooghouden bij de Volleyball Nations League, kijken de technische staf en het management van Draisma Dynamo al over de Oranje sportzomer van 2021 heen. Twaalf spelers liggen er momenteel vast. Met Nico Manenschijn wordt nog gesproken over een mogelijke verlenging van zijn verblijf in de Draisma Dynamo Arena.

Van de kampioensselectie van het afgelopen seizoen nemen Jeroen Rauwerdink, Joris Berkhout, Sjors Tijhuis, Frits van Gestel, Ricardo Hofman, Jeffrey Klok en Stijn de Ruijter de taak op zich om de titel te verdedigen. Zij krijgen daarbij ondersteuning van middenaanvaller Robin Boekhoudt (SSS), diagionaal Martijn Brilhuis (TT Papendal), passer-loper Yannick Bak (TT Papendal), spelverdeler Daan Haanappel (VoCASA) en middenaanvaller Duco Krook (VoCASA).

Freek de Weijer (AOP Kiffissia, Griekenland), Maikel van Zeist, Mats Kruiswijk (ZVH), Sjoerd Hoogendoorn (VIVES IJsseltein), Nathan Fullerton en Wessel Blom keren Draisma Dynamo de rug toe. De Stichting Topvolleybal Dynamo wil Freek, Maikel, Mats, Sjoerd, Nathan en Wessel danken voor hun inzet voor de club en wenst elk van hen veel succes in hun sportieve en maatschappelijke toekomst.

In de begeleidingsstaf neemt Hilbert Klunder de functie van teammanager over van Michiel van Dorsten.

Bron: Draisma Dynamo

Familie Van Zeist trots op hun Maikel die met Oranje naar Italië is

Apeldoorner Maikel van Zeist (26), midden blokkeerder van de kersverse landskampioen Draisma Dynamo, is begonnen aan zijn eerste toernooi met het Nederlands Heren Volleybalteam. Van Zeist mag momenteel proeven van het hoogste volleybalniveau in de wereld tijdens de Volleyball Nations League. Zijn ouders, broer en zus zijn daar maar wat trots op.

Trainer Peter Bosz aan de slag bij Olympique Lyon

APELDOORN - Apeldoorner Peter Bosz heeft in Frankrijk een nieuwe werkgever gevonden. De 57-jarige voetbaltrainer wordt de hoofdtrainer van Olympique Lyon. Hij heeft een tweejarig contract getekend.

Estafettevrouwen met Schippers en Visser verspelen wereldtitel door slechte wissel

CHORZóW - De Nederlandse sprintvrouwen lagen op koers voor goud in de finale van de 4x100 meter op de WK estafette, maar met een trage wissel tussen derde loopster Nadine Visser uit Arnhem en slotloopster Naomi Sedney verspeelde het kwartet een zeker lijkende wereldtitel. Sedney sleepte er nog brons uit.

Dafne Schippers loodst estafettevrouwen naar olympisch ticket

CHORZóW - De sprintvrouwen op de 4x100 meter hebben bij de WK estafette in het Poolse Chorzow een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio veroverd. Vedette Dafne Schippers uit Oosterbeek loodste het kwartet naar de winst in de serie en daarmee rechtstreeks naar de finale. Met die finaleplaats was de olympische kwalificatie een feit.

AGOVV verduurzaamt verder

VOETBAL - Door symbolisch de stekker in het stopcontact te steken, stelde de wethouder van de gemeente Apeldoorn de nieuwe zonnepanelen op het dak van de Klaas-Jan Huntelaar-tribune officieel in gebruik.

Triatlon Apeldoorn gaat wederom niet door

TRIATLON - Het coronavirus leidt voor de tweede keer tot afgelasting van de Apeldoornse triatlon. Grote voortdurende onzekerheid door hebben de organisatie tot dit besluit doen komen.

De Krosse keert terug naar haar oude liefde

VOLLEYBAL- Lisanne de Krosse keert volgend seizoen terug naar Apeldoorn. Deze jonge Apeldoornse meid vloog eerder uit naar Zwolle om in de Eredivisie te kunnen volleyballen.

Apeldoornse Rose Nijkamp eerste Nederlandse tennisster die top 50 U16 behaalt sinds 2012

TENNS - Apeldoornse Rose Marie Nijkamp maakt deel uit van de nieuwe generatie tennis Team NL talenten. Vorige jaar haalde Rose nog de top 20 tot en met 14 jaar  in Tennis Europe. Dit jaar stroomde ze door in de categorie tot en met 16 jaar. Door corona bleef het onmogelijk om in de eerste drie maanden (inter)nationale toernooien te spelen. Helaas werd er ook niet gereisd met de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond (KNLTB).

OldStars tennis van start in Apeldoorn

TENNIS - Sport en beweging zijn voor iedereen, maar zeker voor ouderen, belangrijk om mentale en fysieke weerbaarheid op peil te houden en op een goede manier ouder te worden. Het belang hiervan wordt in tijden van corona pijnlijk duidelijk. Tennisclubs Sprenkelaar en De Maten onderschrijven de waarde van sportparticipatie voor ouderen en zetten daar met behulp van het Nationaal Ouderenfonds gericht op in. Zij boden wethouder Nathan Stukker daarom onlangs een rapport met aanbevelingen aan. 

Pagina 1 van 66

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn

Kijk naar RTV Apeldoorn