• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nieuws uit de gemeente Apeldoorn

Bestaan ideaalkoppels? De Prins op het Grijze Paard

APELDOORN - Sophie van Bree is een crowdfundactie begonnen om haar afstudeerdocumentaire te kunnen financieren. In deze documentaire gaat ze twee lijkende ideaalkoppels volgen. 

Schoorsteenbrand snel onder controle

De brandweer kreeg gisteren, zondag 17 februari, omstreeks 17.25 een melding binnen van een schoorsteenbrand aan de Holtrichtersveld in Apeldoorn de Maten. De brandweer kwam met een blusvoertuig en een hoogwerker ter plaatse. De brandweerlieden konden via een trappetje het dak op en zo bij de schoorsteen.

Armoede, een tekort en een teveel, en de inspiratie van vier dichters

Elke zondag worden er één of meerdere gedichten geplaatst. Was het voorheen dat de dichter(s)  konden kiezen uit mijn foto’s, al enige weken biedt ik een foto of PowerPoint Sheet aan met -bij voorkeur- een maatschappelijk onderwerp.
Voor mij zelf ligt deze periode de nadruk op armoede, met name de gevolgen van armoede op het leven en de toekomst van kinderen. Als je mij volgt op dit medium of een ander medium, dan zie je dat dit maatschappelijk onrecht vanuit verschillende invalshoeken wordt behandeld.

Jeffrey Hoogland en Jip Vastenburg zijn sportman en sportvrouw van het jaar

Baanwielrenner Jeffrey Hoogland en Jip Vastenburg zijn sportman en sportvrouw van het jaar geworden. Een jaarlijks gebeuren, uitreiking prijzen aan jonge sporttalenten en de sportman/sportvrouw van het jaar. Kijkend naar de resultaten doet Apeldoorn het als sportstad best wel goed, kampioenen in verschillende takken van sport. Ook wat betreft de jeugd, nationaal en internationaal.

GroenLinks reikt rode lintjes uit

De fractie van Groenlinks heeft donderdag 14 februari 2019 haar rode lintjes uitgereikt. Voor de tiende editie werden de rode lintjes uitgereikt aan vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor een ander.

Ongeval op de Marchantstraat

Op de kruising Marchantstraat- Kayersdijk in Apeldoorn heeft gisteren, vrijdag 15 februari, rond 16.30 uur een aanrijding plaatsgevonden. De hulpdiensten rukten massaal uit, waaronder de brandweer.

Pagina 1 van 214

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn