RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nieuws

VVD draagt Nick Derks voor als opvolger van Jeroen Joon

De lege plek van voormalig wethouder Jeroen Joon gaat snel ingevuld worden. Joon vertrok afgelopen maand om Harderwijk te ondersteunen als waarnemend burgemeester. Zijn partij, de VVD, heeft nu Nick Derks (36) voorgedragen als nieuwe wethouder van de gemeente Apeldoorn.

Weekendafsluiting tussen knooppunten Beekbergen en Waterberg

Rijkswaterstaat gaat werkzaamheden uitvoeren aan de A50 tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg. Door deze werkzaamheden is de A50 in de richting van Arnhem afgesloten voor doorgaand verkeer van vrijdag 13 oktober 20.00 uur tot en met maandag 16 oktober 05.00 uur.

Het Bosdierenfeest vieren

In de Herfstvakantie is het feest bij Staatsbosbeheer op ’t Leesten. Kinderen die het Bosdierenpad komen doen kunnen de herfst vieren door te helpen met het maken van een taart voor het Bosdierenfeest. Met het Bostasje dat verkrijgbaar is bij het Informatiecentrum kun je meedoen aan deze herfstactiviteit.

Spinvis in Gigant met tour ‘Be-Bop-A-Lula’

Spinvis staat zaterdag 14 oktober in de Gigant met zijn nieuwste album ‘Be-Bop-A-Lula’. Hij gaat door Nederland en België met zijn clubtour die vernoemd is naar het album.

Kirsten Knip versterkt selectie Draisma Dynamo dames

De selectie van het dames 1-team van Draisma Dynamo verwelkomt Kirsten Knip. Twaalf dagen voor de start van de competitie in de eredivisie is trainer/coach Arjen Schimmel blij Kirsten te mogen begroeten.

Kirsten Knip, die onlangs terugkeerde uit China na het Olympisch kwalificatietoernooi met het Nederlands nationale team, zal haar vaardigheden en ervaring nu inzetten voor Draisma Dynamo. ,,Ik ben heel blij en enthousiast dat ik dit seizoen in combinatie met Papendal bij Draisma Dynamo kan aansluiten. Werken met jonge meiden en hen mijn ervaring overbrengen is iets wat ik leuk vind en wat me goed ligt. Ik heb er dus enorm veel zin in om lekker samen aan de bak te gaan’’, zegt Kirsten.

De komst van Knip is een reden tot vreugde voor de technische staf van Draisma Dynamo. Arjan Schimmel verwacht ook veel van zijn aanwinst. ,,We waren al heel blij met de selectie die we hadden en waren niet perse op zoek naar uitbreiding. Op een moment dat zich dan de gelegenheid voordoet om in gesprek te raken met Kirsten, heb ik daar gelijk gebruik van gemaakt. Voor onze jonge ploeg is haar komst geweldig. Haar internationale ervaring en positieve insteek gaan ons ongetwijfeld heel veel plezier opleveren. Ik kijk uit naar de samenwerking en heb er alle vertrouwen in dat ze samen met Ruth Zijlstra de libero-positie heel goed gaat invullen’’.

Avond- en nachtafsluiting A1 tussen Barneveld en Apeldoorn-Zuid

Rijkswaterstaat gaat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de A1 tussen knooppunt Beekbergen en Apeldoorn-Zuid op maandag 9, woensdag 11, donderdag 12 en donderdag 19 oktober. Vanwege deze werkzaamheden is de A1 op deze dagen in de avonden en nachten afgesloten. Weggebruikers moeten rekening gaan houden met omleidingsroutes en een extra reistijd van 30 minuten.

De werkzaamheden die gaan plaatsvinden zijn het herstellen en vervangen van asfalt en het aanbrengen van markering op het vernieuwde wegdek.

De verschillende trajecten worden volledig afgesloten voor de veiligheid van de wegwerkers. Om de hinder voor de weggebruiker zo beperkt min mogelijk te maken, wordt er in de avonden en nachten gewerkt en vinden de afsluitingen plaats op verschillende dagen. Sommige afsluitingen duren langer de andere, omdat het wegdek niet op alle plekken evenveel herstel nodig heeft.

  • Barneveld – Kootwijk: maandag 9 oktober tussen 21.00 uur en 05.00 uur
  • Kootwijk – Barneveld woensdag 11 oktober tussen 20.00 uur en 05.00 uur
  • Apeldoorn-Zuid – Kootwijk: donderdag 12 oktober tussen 20.00 uur en 05.00 uur
  • Kootwijk – Apeldoorn-Zuid: donderdag 19 oktober tussen 22.00 uur en 05.00 uur

 Omleidingsroutes

De borden boven en langs de weg geven omleidingsroutes aan. Per afsluiting gelden verschillende omleidings- en adviesroutes:

  • Barneveld – Kootwijk (9 oktober): verkeer wordt omgeleid via de A30/A50 en A12
  • Kootwijk – Barneveld (11 oktober): verkeer wordt omgeleid via de A50, A12 en A30
  • Apeldoorn-Zuid – Kootwijk (12 oktober): verkeer wordt omgeleid via de A50, A12 en A30
  • Kootwijk – Apeldoorn-Zuid (19 oktober): verkeer wordt omgeleid via de A30/A27, A12 en A50

Onderhoudswerkzaamheden

De snel- en autowegen in Nederland zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat regelmatig beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen weggebruikers en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken. Rijkswaterstaat voert meer werkzaamheden uit. Kijk hiervoor op www.rijkswaterstaat.nl/onderhoudwegenoost-nederland.

 

Apeldoornse studente zoekt acteurs voor shortfilm

Yarinda Saarloos uit Apeldoorn studeert om docent te worden, maar via het project de Close-Up krijgt ze nu de kans om haar verhaal op het witte doek te zien. Voor haar korte film ‘Behind These Walls’ zijn op 6 oktober audities in Apeldoorn.

Apeldoorn Padel heeft nu 3 enkelbanen

Padellen wint steeds meer aan populariteit. En daar speelt Apeldoorn Padel op het Zwitsalterrein sterk op in. De plek die uniek is met het aanbod van enkelbanen voor padel heeft deze maand een nieuwe enkelbaan geopend. Nu zijn er maar liefst 3 enkelbanen.

Lezing kerk en slavernij

Stichting Samenspraak houdt op vrijdag 22 september een lezing en dialoog over het onderwerp ‘Kerk en Slavernij’. Door deze lezing wordt het historisch inzicht aangemoedigd.

Musical Oklahoma in theater Orpheus

Muziektheater Apeldoorn speelt op zaterdag 23 en zondag 24 september in Theater Orpheus de musical Oklahoma. Zowel kinderen, jeugd en volwassenen zijn aan het repeteren voor deze productie. Het verhaal speelt zich af op het platteland in Oklahoma, waar de sfeer een belangrijke rol speelt.

Pagina 1 van 427

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn