• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nieuws

Foenix wil met uw hulp investeren in een betere toekomst voor mensen en milieu.

APELDOORN - Foenix heeft de ambitie om Apeldoorn nog duurzamer en socialer te maken. Foenix heeft recent meerdere innovatieve activiteiten opgezet, waaronder De Wasserij & Het Textielatelier. Met uw hulp wil Foenix nog meer innovatieve en ondernemende activiteiten ontplooien zoals een Houtwerkplaats.

Herman slacht zijn eigen vlees: 'Ik houd van dikke billen'

LIEREN - Maandag is slachtdag. Dan verruilt Herman ter Weele (44) zijn slagerij voor de slachterij. Met een overall en bebloed schort aan vertelt hij enthousiast over 'het mooiste vak ter wereld'. 'Sinds ik kan lopen, heb ik een mes in mijn hand.'

Gigant gaat vanaf 2 juni weer gedeeltelijk open!

APELDOORN - Na 11 weken gesloten te zijn geweest, zal Gigant de deuren vanaf 2 juni gedeeltelijk openen! Vanaf 2 juni starten de lessen weer in ons Cursushuis, of kun je genieten van een verfrissend drankje op het terras. Vanaf 5 juni openen de filmzalen om jouw filmhonger te stillen.

Waarom hebben juist de bossen op de Veluwe het zo moeilijk?

UDDEL - Bossen hebben het zwaar. Vooral op de zandgronden loopt de biodiversiteit terug en gaan veel eiken dood. De stikstofdepositie wordt gezien als belangrijke oorzaak van de problemen. Onderzoekers van de vereniging Bosgroepen zijn bezig om de bodemkwaliteit op verschillende plekken gedetailleerd in kaart te brengen. Die kennis is nodig om de kwetsbaarste bossen van de ondergang te redden.

Onderzoek in appartement na verwoestende brand

APELDOORN - In het appartement in Apeldoorn waar in de nacht van zaterdag op zondag een uitslaande brand woedde, wordt vandaag onderzoek verricht. De brandweer en de politie proberen te achterhalen hoe het vuur is ontstaan.

Vervoerder sjoemelde bij aanbesteding bussen op de Veluwe

APELDOORN - Het winnen van een aanbesteding in het openbaar vervoer in de IJssel- en Vechtstreek door vervoersbedrijf Keolis heeft deels op een frauduleuze manier plaatsgevonden. Dat meldt onderzoeksplatform Follow the Money. Ook bij de aanschaf van elektrische bussen zou gesjoemeld zijn.

Uitslaande brand verwoest appartement, flatgebouw deels ontruimd

APELDOORN - Een appartement aan de Anklaarseweg in Apeldoorn is in de nacht van zaterdag op zondag uitgebrand. uit voorzorg werd een deel van het flatgebouw ontruimd. Daarbij moesten meerdere deuren worden geforceerd, omdat bewoners niet opendeden.

Burgemeester Heerts waarschuwt na drukke dag: 'Gebruik je gezond verstand'

APELDOORN - Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn liet vanmiddag winkelend publiek in zijn stad naar huis sturen. Het was té druk in Apeldoorn. Hij snapt dat mensen er weer op uit willen, maar waarschuwt toch. 'Ik wil iedereen oproepen alert te blijven en je gezond verstand te blijven gebruiken', zegt hij.

Te druk in Apeldoorn: 'Kom niet meer naar de stad'

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn roept mensen op niet meer naar de binnenstad te komen. 'Het is op dit moment te druk in de binnenstad en op de markt om nog verantwoord boodschappen te kunnen doen', meldt de gemeente zaterdagmiddag op Twitter.

Man vast voor bedreiging vrouw met vuurwapen

APELDOORN - Een 26-jarige Apeldoorner is vrijdagavond aangehouden voor het bedreigen van een vrouw in de Rijnstraat in zijn woonplaats. Hij zou daarbij een pistool en pepperspray hebben gebruikt.

Pagina 1 van 315

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Vibe
19:00 tot 20:00