• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nieuws

Vanaf morgen code oranje in vier provincies

KNMI - Het KNMI heeft code oranje afgegeven vanwege de aanhoudende extreme hitte. De waarschuwing gaat zaterdag in vier provincies in, waaronder in Gelderland.

De hitte die sinds donderdag over het land trekt, blijft aanhouden. De komende dagen is er sprake van aanhoudende hitte in het hele land. Het KNMI geeft vanaf morgen een code oranje af voor de provincies Limburg, Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland.

Opmars virus: wat covid-19 op lange termijn met je lichaam doet

RIVM / NOS op 3 - De verspreiding van het coronavirus neemt weer toe. Vooral onder jonge mensen, tussen de 17 en 30. Niet zo gek, want er zijn jongeren die denken: ik hoef me geen zorgen te maken, echt ziek word ik niet. Een griepje, twee weken uitzieken, en weer door. Maar dat valt tegen. Het herstel na milde klachten duurt lang.

Nationaal hitteplan (weer) actief

ALGEMEEN - Donderdag 6 augustus 2020 heeft het RIVM het hitteplan geactiveerd. Het Nationaal hitteplan geldt voor het hele land. Volgens het KNMI kan het warme weer nog tot na het weekend aanhouden.

NIEUW: Summer-Night Express op de Veluwe

BEEKBERGEN - Ook de VSM is recent weer gestart met haar stoomtreinritten over de prachtige Veluwe. Sindsdien genieten vele vakantiegangers en dagje-uit reizigers dagelijks (behalve op zaterdagen) van een nostalgische stoomtreinrit van Beekbergen naar Dieren en terug.

Apeldoorn gaat het jonge erfgoed (1970-1990) inventariseren

APELDOORN - Gemeente Apeldoorn roept de hulp van inwoners in bij de inventarisatie van het jonge erfgoed (1970-1990) van Apeldoorn. Deze inventarisatie leidt aan het einde van het jaar tot een waardevolle aanvulling op de ‘collectie Apeldoorn’ - waartoe ook de pronkstukken als Paleis Het Loo en Radio Kootwijk behoren

Zomer vieren in de Apeldoornse binnenstad

APELDOORN - De gehele vakantiemaand augustus vinden er diverse activiteiten plaats in de Apeldoornse binnenstad. De volgende activiteiten staan gepland in augustus.

Stevige fundering gereed voor balen hooi

APELDOORN - De weg Matenpoort is al jaren een van de toegangswegen naar de Maten, maar de wijk krijgt nu ook een fysieke poort. Het kunstwerk krijgt de vorm van een poort.

Fietspad Apeldoorn - Klarenbeek

APELDOORN - Al langere tijd leeft de wens om een fietspad te realiseren tussen Apeldoorn en Klarenbeek langs de Polderweg en Elsbosweg. Dit vanwege de vele fietsers en auto’s die de route gebruiken en ondanks het feit dat er een maximum snelheid geldt van 60 km/h de weggebruikers de huidige situatie als onveilig ervaren.

Donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 30 en 34 graden

APELDOORN - Vandaag begint een landelijke hittegolf die een week lang kan duren. Daarbij is het meestal zonovergoten en komen de temperaturen regionaal dagenlang boven 30 graden uit. Pas in de loop van volgende week neemt de kans op een regen- of onweersbui toe. Voor Nederlandse begrippen is het dus super stabiel zomerweer.

Pagina 1 van 337

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn