• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nieuws uit de gemeente Apeldoorn

Algemeen – Politiek 02

Vroeger was alles beter. Nou ja; ik was een stuk jonger en dat was een stuk beter. Wat vroeger ook beter was was dat we niet zoveel gezever aan ons hoofd hadden. We lazen één krant en keken naar twee televisie zenders. Nee we kozen er één want zappen was er nog niet bij. En wat we daar zagen en lazen was waar. Eén keer in de vier jaar verplicht naar de stembus want er heerste nog stemplicht. Nederlanders houden niet van “plicht” dus kwam er stemrecht. Of dat nou zo verstandig was?

Jolanda en Linda staan deze Koningsdag weer vooraan: 'Niet te veel eten en drinken'

APELDOORN - Ze reizen het hele land af om de leden van het koninklijk huis te fotograferen. De tweelingzussen Jolanda en Linda Oosterveen zijn enorme oranjefans en kijken iedere jaar weer uit naar Koningsdag. Ook dit jaar reizen ze al in alle vroegte naar Amersfoort: 'We vertrekken al om 06.44 uur met de eerste trein uit Apeldoorn. We hebben onze tassen al gepakt,' vertelt Jolanda.

Zuidbroek Energieneutraal 2020…volgens de borden

Wie regelmatig door de wijk Zuidbroek rijdt of fietst, heeft ze vast al wel eens zien hangen: borden met daarop ‘Zuidbroek Energieneutraal 2020’. Nu is het volgend jaar al 2020, dus leek het ons tijd voor navraag bij de gemeente Apeldoorn.

‘Wat is Waar’ voor Kiki Schippers

‘Waar’ is de naam van het nieuwe theaterprogramma van Kiki Schippers. Wat is nu ‘waar’, wiens waarheid prevaleert. In haar show bekijkt Kiki de waarheid van verschillende kanten. Via links, rechts, jong, oud; iedereen mag via Kiki zijn/haar waarheid verkondigen. Ook in Theater Orpheus, waar ze woensdagavond 24 april stond.

Koninginnedag 10 jaar later | Wilfrido Plantijn zou gaan dansen voor de koningin

APELDOORN - Wilfrido Plantijn zou gaan dansen voor de koningin. Zijn Antilliaanse dansgroep stond tien jaar geleden op de kruising in Apeldoorn te wachten op de koninklijke familie. Dat optreden kwam er nooit. Karst T. reed op de groep in. Acht leden van de dansgroep raakten gewond en Wilfrido Plantijn overleed. Hij werd 71 jaar. Vandaag vertelt de familie Plantijn hun verhaal.

Pagina 1 van 279

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Sandwich
12:00 tot 13:00