RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

‘WK vrouwenvolleybal sportief feest voor Gelderland en Nederland’

van onze mediapartner Stedendriehoek

Volleybal - De provincie Gelderland, vier Gelderse gemeenten en de Nevobo hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het WK Volleybal Vrouwen in 2022. Daarin zijn afspraken vastgelegd om van het WK een sportief feest voor Gelderland en Nederland te maken. Zo komt er een speciaal evenement voor inclusief sporten bij het WK en worden thema’s als gezonde voeding en duurzaamheid onder de aandacht gebracht.

Het wereldkampioenschap vrouwenvolleybal wordt in 2022 gehouden in Nederland en Polen. Het is de eerste keer dat Nederland een wereldkampioenschap volleybal toegewezen krijgt. Aan het WK doen 24 landen mee, die in totaal 103 wedstrijden spelen. Er worden zo’n 200.000 toeschouwers verwacht. Gelderland is gastprovincie voor alle 24 deelnemende landen. Naast hoofdlocatie Arnhem (GelreDome), worden er ook wedstrijden gespeeld in Rotterdam (Ahoy) en Apeldoorn (Omnisport). Ede en Nijmegen organiseren evenementen gekoppeld aan het WK. De organisatie is in handen van de Nederlandse Volleybalbond en TIG Sports.

Toernooidirecteur Manon Nummerdor-Flier ging op bezoek bij de Nevobo, provincie Gelderland en de vier steden om handtekeningen op te halen. “lk ben heel trots om samen met Bas van de Goor het eerste wereldkampioenschap volleybal in Nederland te mogen organiseren. Gelderland is een enthousiaste sportprovincie en daardoor een perfecte partner, merk ik. Ook bij de gemeenten is veel enthousiasme voor het WK. De overeenkomst die we nu allemaal ondertekend hebben, geeft een stevige basis voor een onvergetelijk evenement.”

Michel Everaert, directeur topsport bij de Nevobo: “Vanaf het moment dat we voor dit evenement gingen, hebben de Gelderse steden, Rotterdam en het ministerie het concept omarmd. Mooi dat Gelderland naast het topsportevenement ook aandacht geeft aan thema`s zoals voeding, duurzaamheid en gezondheid.”

Gelderland investeert veel in sport en ondersteunt jaarlijks ruim twintig sportevenementen en bijbehorende side-events. Gedeputeerde Sport Jan Markink: “Het WK vrouwenvolleybal is een prachtig evenement voor Gelderland en Nederland. Zo’n topsportevenement draait niet alleen om de topsporters die meedoen, maar ook om de bezoekers en de activiteiten die we koppelen aan zo’n groot WK. Door alle 24 landenteams in Gelderland te huisvesten kunnen we in de hele provincie meedoen en meegenieten met dit WK.”

Apeldoorn is één van de twee Gelderse speelsteden. In topsporthal Omnisport worden twee kwartfinales en een halve finale gespeeld. “Daarnaast verwacht ik dat de teampresentatie in het hart van onze stad een groot feest wordt”, aldus wethouder Nathan Stukker (zie foto). “Apeldoorn heeft liefde voor de volleybalsport. Denk aan onze grote verenigingen Alterno en Dynamo. We zijn trots dat we onderdeel zijn van het WK. We kijken er enorm naar uit.”

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn