RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Berg en Bos 100 jaar thuisbasis AGOVV 

AGOVV staat op het punt een nieuwe mijlpaal te bereiken in de 108-jarige clubgeschiedenis. De oudste bewoner van de wijk Berg en Bos viert deze zomer een bijzonder verjaardagsfeest op het gelijknamige sportpark. Op 28 augustus 2021 is het exact een eeuw geleden dat er voor het eerst in wedstrijdverband een bal rolde op wat romanticus Jan Mulder ooit omschreef als 'het mooiste voetbalveld van Nederland'.

Aanvankelijk hield de Apeldoornse Geheel Onthouders Voetbal Vereniging na de oprichting in 1913 huis op een van boer Hannes Houtjes gehuurd stuk grond aan de Hoenderparkweg. Zo'n 8 jaar later verhuisde de club vanaf het Houtjesveld met z'n hele hebben en houwen een drietal kilometers noordwaarts naar een nieuw aangelegd gemeentelijk sportpark. De Apeldoornse gemeenteraad kocht het 525 hectare grote landgoed Berg en Bos voor 550.000 gulden van houthandelaar J.C. Wils. De realisatie van enkele voetbalvelden behoorde tot de eerste projecten die er werden verwezenlijkt.

Bij AGOVV's 100-jarig bestaan in 2013 verscheen al een lijvig naslagwerk, van de hand van Rob Kruitbosch en Joost Houtappels,  waarin uitgebreid de talrijke hoogte- en dieptepunten staan opgesomd die de Blauwen op Berg en Bos meemaakten. De blikvanger van het complex, de in 1925 gebouwde monumentale houten hoofdtribune, is recent zelfs nog uitgeroepen tot mooiste tribune van Gelderland. Het onwaarschijnlijke aantal van 25.000 uitzinnige Apeldoorners die op 10 april 1949 bij de wedstrijd tegen Abe Lenstra's Heerenveen alle beetjes Berg en alle stukjes Bos vulden, wordt bij een voetbalwedstrijd op Apeldoornse bodem waarschijnlijk nooit meer overtroffen. 

Een nieuw jeugdig elan is alom merkbaar op Berg en Bos. Het sportpark aan de Laan van Spitsbergen lijkt weer als vanouds het kloppend hart van voetballend Apeldoorn te worden. Elke zaterdagochtend proberen vele jeugdige talentjes er de grondbeginselen van de voetbalsport onder de knie te krijgen. AGOVV kijkt daarom vol vertrouwen en ambitie uit naar wat de volgende 100 jaar in de bosrijke idylle van Apeldoorn-West de club gaan brengen. 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn