RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Kinderen mogen gratis komen tennissen

Tennisvereniging Vego uit Apeldoorn is deze maand begonnen met gratis lessen voor kinderen uit de buurt.

Door: George Borghouts

Initiatiefnemer Eric van Bruggen, bestuurslid van Vego, merkte uit de media en om zich heen dat veel kinderen door corona in de problemen zitten. "Apeldoorn ontbeert op dit moment initiatieven. Het zwembad is gesloten en veel binnensporten en anderen activiteiten kunnen ook niet beoefend worden."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

"De banen liggen er toch", dacht Van Bruggen. Hij maakte een rekensommetje wat het zou kosten aan materialen om kinderen op zijn club te laten tennissen, trommelde vrijwilligers op en stuurde een brief naar de gemeente. Toen bleek dat Apeldoorn een geldpotje had voor dit initiatief, is Van Bruggen alle scholen in de buurt langsgegaan om te kijken of er interesse was.

En die was er. Zo'n 125 kinderen uit Apeldoorn-Zuid, de Maten en Ugchelen hebben zich opgegeven. Zoals Lizge, hoewel voetbal haar favoriete sport is. "Ik vind het superleuk. Ik kan goed oefenen, en misschien word ik wel wereldkampioen. Ik ga gewoon kijken of het lukt."

Zie ook: ons liveblog over de coronacrisis

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn