RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

OldStars tennis van start in Apeldoorn

Van onze mediapartner Stedendriehoek

TENNIS - Sport en beweging zijn voor iedereen, maar zeker voor ouderen, belangrijk om mentale en fysieke weerbaarheid op peil te houden en op een goede manier ouder te worden. Het belang hiervan wordt in tijden van corona pijnlijk duidelijk. Tennisclubs Sprenkelaar en De Maten onderschrijven de waarde van sportparticipatie voor ouderen en zetten daar met behulp van het Nationaal Ouderenfonds gericht op in. Zij boden wethouder Nathan Stukker daarom onlangs een rapport met aanbevelingen aan. 

Het Ouderenfonds maakt samen met zijn partners Menzis en VWS met het OldStars sportprogramma mogelijk dat ouderen een leven lang kunnen blijven bewegen. Zij ondersteunen de tennisverenigingen TC Sprenkelaar en TV de Maten om een ontmoetingsplaats te vormen voor belangrijke sociale verbinding. Vanuit een onderzoek van het Mulier Instituut en een impactmeting onder OldStars heeft het Ouderenfonds een aantal aanbevelingen geformuleerd die landelijk uitgedeeld worden door ambassadeurs als Sjaak Swart, Tom Okker, Bettine Vriesekoop en Floris Jan Bovelander. In Apeldoorn namen Jeannette Metsemakers en Pieter Moors, vertegenwoordigers van de Oldstars-commissie van respectievelijk TC Sprenkelaar en TV de Maten, de honneurs waar om Nathan Stukker, Wethouder Sport van de gemeente Apeldoorn, de rapporten met aanbevelingen uit te reiken. Dit werd op een coronavrije en passende wijze gepresenteerd op een tennisracket.

Sport- en beweegakkoord Apeldoorn

TC Sprenkelaar en TV de Maten zijn twee van de verenigingen in Apeldoorn die het Sport- en beweegakkoord Apeldoorn hebben ondertekend. Het akkoord gaat uit van langdurige samenwerking van organisaties vanuit de sport en van daarbuiten zoals het onderwijs, de zorg en het bedrijfs- en verenigingsleven. Inhoudelijk is het Sport- en beweegakkoord Apeldoorn geclusterd in zes deelakkoorden, die voor een deel ook met elkaar samenhangen en elkaar versterken. OldStars tennis sluit perfect aan bij de eerste twee ambities, te weten: ‘Verbinding, zichtbaarheid en promotie van sport en bewegen’ en ‘Sporten en bewegen voor iedereen’. Reden voor de wethouder om direct tijd vrij te maken om de aanbevelingen in ontvangst te nemen!

Kick-off

Begin juni starten beide verenigingen met een kick-off voor een introductiecursus van tien weken. OldStars tennis is een aangepaste vorm van tennis met daarnaast aandacht voor veelzijdig bewegen, speciaal voor 55+. Bij TC Sprenkelaar op 7 juni en bij TV de Maten op 11 juni. Daarna zal bij TC Sprenkelaar de cursus plaatsvinden op maandagochtend van 10.00 tot 11.30 uur en bij TV de Maten op vrijdagmiddag van 12.30 tot 14.00 uur. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht bij Jeannette Metsemakers/Inte Wassenaar, OldStars-commissie TC Sprenkelaar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), en Pieter Moors, OldStars commissie TV de Maten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn