RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

RTV Apeldoorn weer te horen via DAB+

De oplettende luisteraar had het misschien al wel gemerkt: RTV Apeldoorn was even niet te horen op het DAB+ kanaal. Dat kwam doordat de vergunning voor DAB+ automatisch werd stopgezet toen de uitzendlicentie van RTV Apeldoorn kwam te vervallen.

,,Hiervoor moest een nieuw traject doorlopen worden’’, meldt stationmanager Theo Witlox. ,,Inmiddels is alles weer geregeld en zijn we dus weer te ontvangen op kanaal 5A. Wel kan je het beste je radio opnieuw het kanaal laten scannen, aangezien we een nieuw ID hebben’’, legt hij uit. ,,Zodra je radio op kanaal 5A staat, kan je RTV Apeldoorn selecteren.’’

Ondanks dat RTV Apeldoorn de uitzendlicentie kwijt is en dus de komende jaren niet dé lokale omroep van Apeldoorn is, maken de vrijwilligers van de omroep nog steeds gewoon de programma’s die ze daarvoor ook maakten. ,,Daar is vrij weinig aan veranderd’’, meldt Theo. ,,En ze doen dat met nog net zoveel plezier en passie.’’

Naast het DAB+ kanaal is RTV Apeldoorn natuurlijk ook gewoon te beluisteren via rtv-apeldoorn.nl en de bekende internetstreamingsites, zoals TuneIn Radio. De tv van RTV Apeldoorn zijn te bekijken via YouTube.

 

 

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn