RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Bekertoernooi Eredivisie Volleybal tijdens paasweekend

VOLLEYBAL - Een goed vooruitzicht voor de mannen van Draisma Dynamo. In het paasweekend van 2 tot en met 5 april zullen zij gaan strijden om de Nationale Beker. Wel in een aangepaste vorm. 

Vlak na de start van het volleybalseizoen maakte de Nederlandse Volleybalbond bekend dat alle bekercompetities én het NOJK (Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen) van de kalender zijn gehaald. Daarnaast kwam de NeVoBo ook afgelopen dinsdag met het nieuws dat het restant van de ‘normale’ competitie voor de Topdivisie en lager geschrapt is. De spelers van Draisma Dynamo Heren 1 mogen daarentegen wel ‘gewoon’ volleyballen, zoals ook eerder te lezen was in een interview met het jonge talent van Draisma Dynamo, Joris Berkhout

Door Quinty Wolters

Tot verbazing van vele mensen kwam de NeVoBo afgelopen maandag toch nog met het nieuws dat de bekercompetitie voor de Eredivisie wel doorgang gaat krijgen. In aangepaste vorm… Voorgaande seizoenen kregen ook een aantal 1e Divisie en Topdivisie teams de kans deel te nemen aan het bekertoernooi, maar ditmaal wordt het gespeeld met de Top 8 van de Eredivisie (met uitzondering van Talent Team Papendal). 

Op vrijdag 2 april worden, middels een enkele wedstrijd, de kwartfinales gespeeld. Tegen welk team deze wedstrijd gaat plaatsvinden, is voor de ploeg van Redbad Strikwerda nog onbekend. De nummer één gaat het opnemen tegen de nummer acht, de nummer twee tegen de nummer zeven ect. Draisma Dynamo staat tot op heden toe nog bovenaan in de ranglijst, maar of dit zo zal blijven, hangt af van de reguliere competitie wedstrijd tegen VoCASA op 27 februari in Nijmegen. 

Bij winst in de kwartfinale, zal de Apeldoornse ploeg de halve finale, ook als een uitwedstrijd, gaan spelen. Deze worden op zaterdag 3 april gespeeld. Zondag 4 april, op eerste paasdag, hebben ze rust. Daarna zullen ze zich, hopelijk, gaan opmaken voor de finales die plaatsvinden op tweede paasdag, op ‘neutraal terrein’. Waar de finale gaat plaatsvinden, heeft de NeVoBo nog niet bekend gemaakt. 

Twee jaar geleden, op 17 februari, wist Draisma Dynamo de Nationale Beker weg te kapen van Amysoft Lycurgus, de grote concurrent van Draisma Dynamo. Een jaar later was het feest voor de Groningers. Benieuwd hoe Draisma Dynamo het deze keer gaat doen in de strijd om de Nationale Beker? Alle wedstrijden zijn live te volgen via www.draismadynamo.nl

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn