RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Joris Berkhout kijkt uit naar herstart Eredivisie Volleybal

VOLLEYBAL - Joris Berkhout, spelverdeler van Draisma Dynamo vertelt over de herstart van de Eredivisie Volleybal. Hoewel heel Nederland momenteel in lockdown zit, zetten de mannen van Draisma Dynamo alles op alles om een goede herstart in de Eredivisie te maken. Na maanden lang met vier spelers en zelfs nog even twee spelers op een veld te hebben getraind, kunnen ze eindelijk weer ‘normaal’ volleyballen. Op nieuwjaarsdag zal de competitie herstart worden met de klassieke kraker tussen SAMEN.Lycurgus en Draisma Dynamo. Joris Berkhout, spelverdeler van Draisma Dynamo, vertelt erover.

Door Quinty Wolters

Eerste competitie naast voetbal

De NeVoBo wil, naast het voetbal, de eerste competitie zijn die weer kan beginnen, vertelt Berkhout. “Het statement dat ze willen maken is mooi. Op die manier proberen ze meer publiciteit te trekken. Daarnaast vond ik dat sowieso al heel belangrijk voor volleybal, dat er meer aandacht voor komt. Door dit soort kleine trucjes kun je dat meer opwekken.” 

Klaar voor

“Mentaal, absoluut! We zijn allemaal enorm gretig om weer aan de bak te gaan.” lacht Berkhout op de vraag of Draisma Dynamo klaar is voor de herstart van de competitie. Hij vervolgt, dat het alleen fysiek niet veel beter zal zijn dan voorheen. “We hebben ontzettend lang niet in teamopstelling gestaan. Fysiek kan het dus niet beter zijn dan daarvoor. Het enige wat we konden doen is de schade zoveel mogelijk te beperken.” Inmiddels traint het team van Redbad Strikwerda ongeveer een week weer in teamopstelling. “We werken ongelooflijk hard om het ritme er weer in te krijgen. Menigeen kent Redbad Strikwerda wel. Als er ruimte is, dan trainen we. Punt uit. Geen discussie mogelijk. Wat kon, hebben we gedaan. En dat doen we nog steeds elke dag. Daarmee worden we nu beloond, dat we eindelijk weer mogen spelen.”

SAMEN.Lycurgus

Begin november maakte Draisma Dynamo bekend zich, met pijn en moeite, terug te trekken uit de CEV Cup. SAMEN.Lycurgus ging daarentegen wel in het avontuur verder. Zij reisde vorige week nog af naar Moskou, waar ze met 3-2 nipt verloren van C.S.M Arcada Galati. “Of het een nadeel is dat zij wel gespeeld hebben… Ik weet het niet.” vertelt Berkhout. “Zij hebben wel een wedstrijd gespeeld dat om het ‘echie’ ging. Dat is voor ons alweer gigantisch lang geleden. Beide hebben het z’n voor- en nadelen. We kunnen niet meten hoe we ervoor staan of wie de favoriet is. Dat maakt het van te voren al spannend.” 

Met vuur op het veld

“Wat ik verwacht, is dat er ongelooflijk hard wordt gestreden. Met vuur op het veld. Hoewel het gewoon niet het beste volleybal gaat worden.” lacht Berkhout. “Het wordt een gekke wedstrijd, maar wel ongelooflijk spannend. Het is al spannend om überhaupt weer te beginnen.”

“Als er iets te winnen valt en Draisma Dynamo doet mee, dan wordt het bloed onder elkaars nagels vandaan gehaald. Het is echt prachtig” - Joris Berkhout

Veiligheid

Er zijn verschillende meningen over de herstart van de Eredivisie volleybal. De een vindt het onverantwoord en trekt zich terug uit de competitie. Terwijl bij de ander het gevoel van het veld weer te betreden overheerst. De spelverdeler van Draisma Dynamo voelt zich veilig, door de hoeveelheid testen die er worden gedaan. “We worden sowieso één keer per week getest. Daarnaast ook op de wedstrijddag met een sneltest. Als je positief wordt getest, moet je meteen weer weg. Dus of het veilig is, dat denk ik dan wel. Iedereen die in de hal aanwezig is wordt getest. Dan voel ik me in ieder geval veilig.”

Bang voor besmetting

Bang zijn voor besmetting, wil Berkhout niet zeggen. Maar dat er voorzichtig wordt gedaan, dat is een feit. “We hebben natuurlijk wel verschillende situaties bij mensen in het team. Dan moet je gewoon wat extra voorzichtig zijn. Daar hebben we de volle 100% respect voor. Maar echt bang, dat zijn we denk ik niet. Ook omdat we getest worden. Het klinkt stom, maar wij zijn zo gretig om weer te volleyballen, dat als je kans hebt, dan ga je ervoor.”

Nieuwjaarsdag

Nieuwjaarsdag… De dag van zowel de herstart van de Eredivisie én de kraker tussen SAMEN.Lycurgus en Draisma Dynamo. Berkhout vindt de wedstrijd nog een groter feest dan nieuwjaarsdag zelf, vertelt hij. “Ik kwam met mensen in gesprek van ‘zullen we wat gaan doen ‘s avonds’, maar ik heb tegen iedereen gezegd dat ik niks ga doen. Ik heb die dag gewoon een wedstrijd. En wat voor een ook. Ik weet niet eens of ik tot middernacht wakker blijf. We werden van te voren al gewaarschuwd met dat 1 januari een mogelijke speeldatum was. Ik heb dan ook niks gepland.”

Foto: CEV

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn