RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Kandidaat-raadsleden willen sport voor iedereen

Over een kleine week, op woensdag 16 maart, zijn de Gemeenteraadsverkiezingen 2022. Stichting Life Goals Nederland vraagt daarom door heel Nederland aandacht voor sport voor iedereen aan de lokale politiek. En met iedereen bedoelen zij ook sociaal kwetsbaren, zoals dak- en thuislozen, (ex)-verslaafden, statushouders en mensen met ggz-problematiek. Meerdere kandidaat-raadsleden uit Apeldoorn steunden deze visie en brachten tijdens het Sportdebat van 8 maart, georganiseerd door de Sportraad Apeldoorn, hun stem uit voor ‘sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren’. 

De groep sociaal kwetsbaren wordt steeds groter en wordt vaak niet bereikt door het reguliere sportaanbod. Terwijl sport juist voor hen het verschil kan maken. Om aandacht te vragen voor deze vergeten groep heeft Stichting Life Goals het Life Goals stemhokje ontworpen. Zo inspireren zij gemeenteraadsleden om sport voor iedereen hoger op de politieke agenda te zetten. Zodra je het stemhokje ingestapt bent, luister je daar in een video naar het verhaal van één van de Life Goals deelnemers en breng je daarna je stem uit middels een stembiljet voor ‘sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren’. Ook Paul Baart (GL), thomas Hendriks (SP), Paulus de Bats (D66), Arjan Groters (PvdD) en Tim Kamphuis (VVD) brachten hun stem uit voor iedereen.

Vakjescultuur

Een van de stellingen had als onderwerp ‘de Apeldoornse Sportwereld is niet inclusief genoeg’. Bernard de Vries, coördinator Life Goals Apeldoorn, leidde deze stelling in en benoemde de nood om zorgprofessionals en sporttrainers samen op te leiden tot Maatschappelijk Sportcoach, om zo 2 werelden te binden. ,,Er moet vanuit een vakjescultuur overgegaan worden op een netwerkcultuur. Met deze doelgroep is het van belang om professionals vanuit zowel zorg als sport in te zetten om hen te betrekken bij het reguliere sportaanbod.’’

Ook de visie van Stichting Life Goals steunen? Dat kan! Kijk op www.stichtinglifegoals.nl/gemeenteraadsverkiezingen hoe jij ook digitaal je stem uit kan brengen voor ‘sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren’.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn