RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Jolie Wentink krijgt meeste stemmen en wordt de nieuwe kinderburgemeester

Het was een grote verrassing voor de Apeldoornse Jolie Wentink. Zij werd gisteren, woensdag 6 juli, in de klas verrast door wethouder Anja Prins. Zij kwam aan Jolie vertellen dat zij binnenkort zichzelf de nieuwe kinderburgemeester van Apeldoorn mag noemen. Na de zomervakantie neemt zij het stokje over van de huidige kinderburgemeester Lian Schreur.

In de weken voor de bekendmaking konden de leerlingen van de bovenbouw van Apeldoornse basisscholen stemmen wie volgens hen de nieuwe kinderburgemeester moest worden. Er werden in totaal 2408 stemmen uitgebracht. In eerste instantie meldden 15 kinderen zich aan, na een eerste schifting bleven er 4 kanshebbers over: Jolie Wentink, Morris Dhondt, Mark Hordijk en Lize Vrolijk.

Jolie kreeg dus de meeste stemmen en kreeg dit te horen op haar school; De Zonnewende. ,,Ik ben super blij en ik ben iedereen die op mij gestemd heeft super dankbaar! Ik ben benieuwd wat er komen gaat”, meldt ze in een eerste reactie op haar nieuwe functie. 

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn