RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Witte bedjes

Eens in het jaar wordt door de Zonnegolf de Witte Bedjes-middag gehouden in zaal Het Vierhuis van ’s Heerenloo. De naam van het evenement komt uit het verleden, toen er letterlijk mensen vanuit de ambulance in witte ziekenhuisbedjes werden binnengereden om de middag bij te wonen. Tegenwoordig zijn er goede rolstoelen, waardoor mensen minder bedlegerig zijn, maar de bedoeling van de Witte Bedjes-middag blijft hetzelfde. Het is een leuk uitje vol vertier en vermaak voor mensen die niet vaak een verzetje hebben.

De middag wordt gevuld met optredens van lokale en landelijk bekende artiesten. Zo waren Ronnie Tober, Connie vandenbos en Wieteke van Dort al van de partij. Er wordt vaak een heel spektakel van gemaakt, zodat de mensen hun ogen goed de kost kunnen geven. Dit werd bijvoorbeeld in het verleden al gedaan door een kindercircus en dansgroepen die op komen treden. Ook valt een matrozenkoor altijd goed in de smaak, omdat de mensen dan lekker kunnen meezingen.

Natuurlijk hoort er een kopje koffie bij en iets lekkers om te eten. De Witte Bedjes-middag is niet in de minste plaats een ontmoetingsplek voor mensen die elkaar al lang niet meer hebben gezien. Mensen uit verschillende verzorgingshuizen komen elkaar er weer tegen. Het is één groot feest!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wist je dat RTV Apeldoorn … In 11 Apeldoornse zorg-  en wijkcentra regelmatig de Hersengymnastiek en Witte Bedjes organiseert?

De wat oudere lezer kent misschien de zieken- en ouderenomroep de Zonnegolf nog wel. Lag je opa of oma in het ziekenhuis, dan kon je bijvoorbeeld een ‘plaatje aanvragen’. De Zonnegolf bestaat nog en is onderdeel van RTV Apeldoorn. De vrijwilligers houden zich bezig met onder meer de Hersengymnastiek en de Witte Bedjes middag.

,,De Hersengymnastiek is een activiteit één keer per maand in de verzorgingshuizen en bij de steunpunten’’, licht Annemarie Stuifmeel toe. ,,We komen daar dan langs met allemaal verschillende vragen. De mensen zijn dan gezellig met elkaar bezig, ze laten hun hersens werken en het lokt vaak hele gesprekken uit. We kleden het vaak ook leuk aan, zo gebruiken we er muziek of foto’s bij, maar ook gaan we zelf wel eens verkleed als bijvoorbeeld een sprookjesfiguur of we beelden een beroep uit.’’

En dat kan maar zo tot een mooie prijs leiden, vertelt ze. ,,Het huis dat de meeste punten heeft uiteindelijk wint tijdens de finale de officiële Zonnegolf wisselbeker. Die mag dan een jaar lang bij ze in de prijzenkast staan en als afsluiting van het seizoen houden we dan de finale bij hen. Wij zorgen voor het programma, zij mogen dan voor een natje en een droogje zorgen.’’

Daarnaast is er ook nog de Witte Bedjes middag: een middag voor ouderen en langdurig zieken in Apeldoorn. Annemarie: ,,De naam komt uit het verleden, toen er letterlijk mensen vanuit de ambulance in witte ziekenhuisbedjes werden binnengereden om de middag bij te wonen. Tegenwoordig zijn er goede rolstoelen, waardoor mensen minder bedlegerig zijn, maar de bedoeling van de Witte Bedjes-middag blijft hetzelfde.’’

Annemarie vertelt dat nieuwe vrijwilligers altijd welkom zijn. ,,Hoe meer vrijwilligers, hoe meer huizen we kunnen bedienen.’’ En daarnaast is er een probleem. ,,Nu RTV Apeldoorn geen subsidie meer krijgt, moeten wij ook onze eigen broek ophouden. Voor de Hersengymnastiek valt het mee, maar zo’n Witte Bedjes middag kost wel even wat. Je huurt toch een locatie, artiesten en vervoer. Dus daarom onze oproep: doneer, want elke euro is er één.’’

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn