RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Swing and Sweet

Bij Swing & Sweet varieert de muziek van jazzy tot easy-listening, maar ze wijkt ook nog wel eens uit naar pop en country. De subtitel is: een programma rond big-bands, ballads en blues. Samensteller Ben Verhoeven laat zich niet leiden door tijdsperiodes of hitlijsten. Wat telt is de grote kwaliteit van de muziek en van de uitvoerende artiesten. Daarover wordt ook uitgebreid verteld en er wordt wat dieper op ingegaan. Vaak ook worden vergelijkingen getrokken tussen verschillende muziekstukken of uitvoerenden. De nummers worden altijd in hun geheel gedraaid en er wordt weinig door de muziek zelf heen gepraat.

Voorbeelden van veel gedraaide artiesten zijn: Frank Sinatra, Barbra Streisand, Ella Fitzgerald, Glenn Miller, Count Basie en Ben Webster, maar ook Billie Joel, Eric Clapton, Bette Middler, Norah Jones, Michael Bublé en Diana Krall. Ook Nederlands repertoire wordt natuurlijk niet vergeten. De stijl blijft altijd een vast gegeven: de muziek moet passen in het karakter van het programma, dus geen popritmes, maar swing, jazz, ballads en blues.
Tussen de muziek door wordt informatie gegeven over optredens, tentoonstellingen en manifestaties in Apeldoorn en omgeving op muzikaal en cultureel gebied.

LAATSTE NIEUWS: Ben Verhoeven is per 1 mei 2021 gestopt als medewerker bij RTV Apeldoorn, omdat de licentie voor de lokale omroep is toegekend aan een andere club. Hierbij hartelijk dank voor de klandizie gedurende al die jaren. Hieronder en hiernaast de playlist en de opname van de laatste Swing & Sweet.

De playlist van woensdag 28 april en zondag 2 mei 2021:

UITVOERENDEN:

TITEL:

Gevleugelde Vrienden

Maple leaf rag

Rod Stewart

Thanks for the memory

Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, London Symphony Orchestra

You can’t take that away from me

 

Barbra Streisand & Chris Pine

I’ll be seeing you/I’ve grown accustomed to her face

Skymasters ( Solo: Ruud Brink sax)

I want to be happy

Trijntje Oosterhuis

What the world needs now

Frank Sinatra

Angel eyes

Greetje Kauffeld

I get along without you very well

Michael Bublé

A song for you

Linda Ronstadt

Goodbye

Ben Verhoeven

My way

Susan Wong

Nothing more to say

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn

Swing and Sweet
Informatie


  

Uitzending op:
Woensdag van 21:00 tot 22:00

Zondag van 20:00 tot 21:00

(Herhaling)

Swing and Sweet
Uitzending Gemist


Woensdag 21:00 tot 22:00
Zondag 20:00 tot 21:00