RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

RTV Apeldoorn zendt Apeldoorns Sinterklaasjournaal uit

Komt Sinterklaas toch naar Apeldoorn? Hoe gaat hij ervoor zorgen dat alle Apeldoornse kinderen een cadeautje krijgen? En waar is Sinterklaas nu? Het Apeldoorns Sinterklaasjournaal gaat je vanaf komende vrijdag, 20 november, wekelijks op de hoogte houden. En is natuurlijk te zien bij RTV Apeldoorn.

Komt Sinterklaas toch naar Apeldoorn? Hoe gaat hij ervoor zorgen dat alle Apeldoornse kinderen een cadeautje krijgen? En waar is Sinterklaas nu? Het Apeldoorns Sinterklaasjournaal gaat je vanaf komende vrijdag, 20 november, wekelijks op de hoogte houden. En is natuurlijk te zien bij RTV Apeldoorn.

In 3 afleveringen neemt presentator Jan de Hoop de Apeldoornse kinderen mee in alle ontwikkelingen rondom de komst van de Sint naar Apeldoorn. De eerste aflevering is op 20 november te zien bij RTV Apeldoorn en op Sintinapeldoorn.nl. De tweede volgt op 27 november en de laatste uitzending van Het Apeldoorns Sinterklaasjournaal is op 4 december.

Door alle maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het in 2020 niet mogelijk om een fysieke intocht te organiseren in Apeldoorn. Een tegenvaller na het landelijke spektakel in 2019. Antoine Joosten, voorzitter van de Stichting Apeldoornse Sinterklaasintocht: ,,Ja, dat is natuurlijk balen. We hadden graag voortgeborduurd op vorig jaar, toen de stad vol en het feest groot was. Maar dat kan helaas niet. Dus hebben we een alternatief gezocht. Met Het Apeldoorns Sinterklaasjournaal hopen we dat feest van vorig jaar toch nog een beetje voort te zetten in de woonkamers van de Apeldoornse kinderen."

Het digitale journaal sluit naadloos aan op een verrassingspakket dat de gemeente Apeldoorn aan de onderbouwklassen van Apeldoornse basisscholen heeft aangeboden. Met dit pakket kunnen de kinderen de Apeldoornse perikelen rondom Sinterklaas in de klas verder beleven.

Het Apeldoorns Sinterklaasjournaal en het verrassingspakket zijn een initiatief van de Stichting Apeldoornse Sinterklaasintocht en Tim Koldenhof Producties & Events. Tim Koldenhof is blij dat RTV Apeldoorn zendtijd vrijmaakt om het journaal uit te zenden: ,,Doel is natuurlijk om zoveel mogelijk Apeldoornse kinderen te bereiken met een eigen journaal! Dit doen we online via sintinapeldoorn.nl, in de klassen en RTV Apeldoorn is daar een mooie toevoeging bij.''

De uitzending is vrijdag 20 november te zien vanaf 18.00 uur bij RTV Apeldoorn. Daarna wordt het tot 20.00 uur herhaald en de volgende ochtend weer vanaf 09.00 uur. 

 

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn