RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Presentator Gerrit Nijkamp vertrekt bij De Proattafel

Na zo’n 35 jaar neemt presentator Gerrit Nijkamp (86) op zaterdag 11 maart afscheid van het radioprogramma de Proattafel. Gerrit deed het altijd met veel plezier en heeft met pijn in het hart besloten om, wegens privéomstandigheden, te stoppen.

Tijdens dit programma, op zaterdagmiddag van 12.00 tot 13.00 uur, bespreken de presentatoren het nieuws van de afgelopen week in het Apeldoorns dialect. De bezetting van de Proattafel heeft door de jaren heen nogal eens gerouleerd, maar het team bestaat nu uit Gerda Slijkhuis, Jo Bomhoff, Jettie van Weenum en dus Gerrit Nijkamp.

Bescheiden als Gerrit is, hoeft daar volgens hem niet teveel aandacht voor te zijn, maar aangezien hij al die tijd een zeer gewaardeerd presentator is geweest, vinden we als RTV Apeldoorn dat dat niet ongemerkt voorbij mag gaan. 

Niet weg te denken

Het programma de Proattafel begon redelijk snel na de start van Radio Apeldoorn in 1986. Voor de programmamakers stond vast dat een cultureel erfgoed als het Apeldoorns dialect niet mocht ontbreken in de programmering. Al snel kwam Gerrit Nijkamp daarbij om de hoek kijken. De vele gasten en talrijke reacties hebben ertoe geleid dat de Proattafel niet meer weg te denken is.

Dat Gerrit nu verdwijnt uit het vaste presentatieteam is voor de overige presentatoren een heftige verandering. Maar ze begrijpen zijn besluit en het team heeft besloten er zaterdag 11 maart een mooie uitzending van te maken.

,,We gaan zijn inbreng enorm missen’’, meldt Jo Bomhoff. ,,Hij is jaren agent geweest in Apeldoorn en heeft zoveel meegemaakt, hij kent elke buurt als zijn broekzak. Maar ook zijn oprechte en warme belangstelling voor ons als collega van de Proattoafel. Nooit vergat hij te informeren hoe het thuis ging als er wat aan de hand was. Echt iemand met ruwe bolster en blanke pit.’’

Luister ook mee naar de laatste uitzending van Gerrit, zaterdag 11 maart, van 12.00 tot 13.00 uur: via DAB+ kanaal 6D of rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn