RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Zorghotels schieten als paddenstoelen uit de grond in Gelderland

APELDOORN - Met man en macht wordt gewerkt om de laatste hand te leggen aan het zorghotel Julianakwartier in Apeldoorn. Het is een van de vele locaties waar plekken gecreëerd worden voor mensen die niet meer in het ziekenhuis hoeven te liggen vanwege coronaklachten, maar die nog wel zorg nodig hebben.

Door: Bastiaan van Blokland

Eigenlijk zou eind maart de verhuizing plaatsvinden naar het spiksplinternieuwe gebouw op het terrein van het voormalige Julianaziekenhuis. Maar zorgorganisatie Klein Geluk kon de nieuwe bewoners - mensen met dementie -  niet verplaatsen, vanwege de corona-uitbraak.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Bijdragen aan strijd

Klein Geluk-bestuurder Bert Blaauw vertelt dat hij het pand niet leeg wilde laten staan en graag iets wilde bijdragen in de strijd tegen corona. Daarom nam hij contact op met de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, waar burgemeester Ton Heerts aan het roer staat.

Tekst gaat verder onder de foto.

Afbeelding
Alles stond gereed voor de verhuizing, maar die ging niet door. Foto: Omroep Gelderland

Heerts is maar wat blij met de 76 extra plaatsen die er nu zijn bijgekomen. Hij vertelt: 'Nu is het een opvanglocatie voor mensen die uit het ziekenhuis komen en eventueel hier dan kunnen verblijven, zodat zij niet de druk op het ziekenhuis leggen.' 

Laatste levensfase

Dit zorghotel is niet de enige in de regio van Heerts: 'In Harderwijk en Ermelo is een locatie, in Gaanderen, bij Doetinchem, is een locatie. En in Almen hebben we ook een locatie, maar die is ook voor mensen die misschien wel in de laatste fase van het leven zitten.'

En even verderop in Apeldoorn wordt op dit moment ook gewerkt in een voormalige school. Daar komt huisvesting voor dak- en thuislozen in eenzelfde situatie. Heerts legt uit dat de veiligheidsregio mensen zoveel mogelijk in groepen verdeelt, om het zo in de hand te houden.

Zie ook: Extra bedden in zorghotels moeten zorgsector verlichten

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn