• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Zorgen om Apeldoornse sportclubs

Hoe lang gaat de coronasituatie nog duren? Het is iets wat ze zich bij veel sportclubs afvragen. Daarom is er, zoals je al kon lezen, nu de campagne 'Steun je club'. Ook wethouder Nathan Stukker, oud volleyballer Bas van de Goor en Hans Davelaar van AGOVV hebben zich aangesloten bij de actie. RTV Apeldoorn sprak met ze.

,,Op dit moment zijn er bij de gemeente geen verenigingen bekend die in acute geldzorgen verkeren'', vertelt wethouder Nathan Stukker. ,,Maar tegelijkertijd maken we ons best zorgen dat naarmate de tijd vordert de zorgen bij de verenigingen ook gaan toenemen.'' Hij legt uit dat ze proberen goed een vinger aan de pols te houden. 

Hans Davelaar van AGOVV ziet om zich heen dat er maar weinig geld binnen komt bij Apeldoornse sportverenigingen. ,,De kantines zitten dicht, maar de vaste lasten lopen wel door. Dus dat betekent dat op een zeker moment het potje leeg is.'' 

Bas van de Goor benadrukt dat het, zeker in deze tijd, belangrijk is om te sporten. ,,Maar, dat betekent niet dat je maar móet sporten, omdat het goed is voor je gezondheid. Sport moet in eerste instantie leuk zijn. En dan zou je kunnen zeggen dat dan je gezondheid de belangrijkste bijzaak is.'' 

Verschillende bekende Apeldoorners steunen de actie 'Steun je club'. Ze willen niet alleen de Apeldoornse sportclubs een hart onder de riem te steken, maar ook de leden vooral uit te nodigen om hun club te blijven steunen en dus vooral lid te blijven. 

 

Bekijk hier het volledige filmpje met Nathan Stukker, Bas van de Goor en Hans Davelaar.

 

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn