• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Zorg (even) terug op Hoenderloo Groep-terrein

HOENDERLOO - Vervelend nieuws voor huurders op het terrein van de voormalige Hoenderloo Groep: zij moeten hun biezen pakken. Er komt een nieuwe huurder, misschien zelfs meerdere. Die zal in ieder geval iets met zorg van doen hebben.

Door: Bastiaan van Blokland

De Hoenderloo Groep bood jeugdzorg en sloot in augustus. Om de gebouwen die werden gebruikt niet leeg te laten staan, vulde vorige eigenaar Pluryn ze met tijdelijke huurders.

De tijd nemen

Eind december onthult Omroep Gelderland dat projectontwikkelaar Vos het terrein heeft gekocht en in de komende jaren tot een plan wil komen voor de ontwikkeling van de grond. Het gaat om 75 hectare en tientallen gebouwen.

Als de huurders lezen dat de nieuwe eigenaar de tijd wil nemen om het terrein vorm te geven, brengt dat rust: zij kunnen voorlopig op hun stekkie blijven, is de verwachting.

Geen handige timing

Niets blijkt minder waar. Rond de feestdagen krijgen de antikraakhuurders bericht dat zij eind januari andere woonruimte moeten hebben.

Bewoner Erik Werson: "We wisten vanaf het begin dat dit de situatie kon zijn, daar hebben we voor getekend. Maar de timing van het bericht was niet erg handig."

Binnen 14 dagen bericht

Eigenaar Wouter Vos antwoordt desgevraagd: "Op dit moment zijn wij inzichtelijk aan het maken wie er kan blijven, wie eventueel ander verblijf aangeboden krijgt of helaas ander verblijf moet zoeken. Binnen 14 dagen willen wij hier uitsluitsel over geven."

Werson reageert verbaasd: "Over twee weken? Tegen die tijd moet iedereen al andere woonruimte hebben."

Vaste bewoners zitten goed

De situatie geldt alleen voor huurders met kortlopende contracten, benadrukt Vos: "Overeenkomsten met vaste bewoners worden gerespecteerd, zoals dat op papier is vastgelegd."

Het gaat daarbij om mensen die als oud-werknemer rond de zorginstelling wonen, sommigen al decennialang. Voor hen is op dit moment geen reden tot zorg.

Lees ook: Moet Hans na 50 jaar zijn huis uit? Wethouder zoekt naar oplossing

Vos voert gesprekken met 'zorg-gerelateerde bedrijven', laat hij weten. Die kunnen de panden straks huren. Er zijn verschillende geïnteresseerden, maar er is nog geen beslissing genomen.

"We benutten de komende 14 dagen om een goed overwogen besluit te nemen. Alles is mogelijk, mits het binnen het huidige bestemmingsplan past."

Of de nieuwe huurder (of huurders) er voor langere tijd komt, kan Vos nog niet zeggen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn