• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Zonnedakaward Apeldoorn 2021 uitgereikt

Ruim 44.000 nieuwe panelen op zonnedaken telden de Taskforce Zonne-energie en energiecoöperatie deA.Transport- en hijsspecialist Albert van de Scheur kreeg de Zonnedakaward Apeldoorn 2021. Met het zonnedak wekt Van de Scheur meer elektriciteit op dan het bedrijf gebruikt.

DeA en de Taskforce Zonne-energie stellen jaarlijks een lijst op met gerealiseerde zonnedaken. In totaal kwam de jury 44 installaties op het spoor en werden er ruim 44.000 panelen gelegd.

Van deze lijst werden in de afgelopen weken 3 opvallende initiatieven genomineerd voor de Zonnedakaward. Behalve Albert van de Scheur zijn dat Residence Loohorst (624 panelen) en Kiwa (1000 panelen). De vve van de Loohorst bereikte overeenstemming met de ruim 150 leden voor het plaatsen van panelen die de gemeenschappelijke voorzieningen van energie voorzien. De Loohorst laat zien dat het ook voor grote vve’s mogelijk en haalbaar is zonne-energie op te wekken. Kiwa legde bij renovatie het dak vol om daarmee 10 procent van de eigen energie op te wekken. In totaal wekt het test- en certificeringsbedrijf 20 procent van de energie zelf op.

De Zonnedakaward Apeldoorn is een initiatief van energiecoöperatie deA in samenwerking met de Taskforce Zonne-energie van gemeente Apeldoorn. De actie geeft jaarlijks een award aan een bedrijf of organisatie die zich door de installatie van zonnepanelen op een bijzondere manier heeft ingezet voor een duurzaam en toekomstbestendig Apeldoorn.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn