RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Zonder vrijwilligers geen NK': laatste voorbereidingen voor NK indoor in Apeldoorn

APELDOORN - Dafne Schippers, Nadine Visser, Liemarvin Bonevacia en Jamile Samuel. Het is een greep uit de atletiektoppers die dit weekend in actie komen tijdens de NK indoor in het Omnisport in Apeldoorn dit weekend.

En om ervoor te zorgen dat ze zorgeloos kunnen floreren, heeft de organisatie alles tot in de puntjes voorbereid. Vrijdag werd door de ruim 200 vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor het evenement nog hard gewerkt om alle puntjes op de i te zetten. Omdat vorige week de jeugd al in actie kwam in Apeldoorn en het meeste dus al opgebouwd is, was het vrijdag vooral zaak om de laatste voorbereidingen te treffen, onder hoede van vrijwilliger Wim van Beek.

'Ik ben natuurlijk gek van atletiek'

Zo worden de sectoren voor het kogelstoten nauwkeurig afgezet met een meetlint.'Dat is echt centimeterwerk', vertelt Wim. Even verderop controleert hij de afsprongbalk in de vloer voor het verspringen. 'Dit is mijn elfde jaar dat ik dit werk doe , vanaf het moment dat het NK hier naar toe kwam doe ik dit als voorzitter van het organisatie-comité'. Als vrijwilliger dus. Maar waarom? 'Ik ben natuurlijk gek van atletiek', vertelt Wim, 'mijn familie zal waarschijnlijk gaan lachen, maar ik heb er gewoon tijd voor en mijn passie voor organiseren.'

'...men denkt: een ander doet dat wel. En dat is nou net niet de bedoeling'

Heeft Wim al die vrijwilligers onder controle? 'Ik hoop van wel', reageert Wim lachtend, 'maar daar kom ik pas zondagavond achter.' Wat is het moeilijkste om voor te bereiden van zo'n NK indoor? 'Dat dingen gedaan worden. Van een hele hoop dingen denkt men: dat komt wel goed, dat wordt op de automatische piloot gedaan, of men denkt: een ander doet dat wel. En dat is nou net niet de bedoeling.' Krijgen de vrijwilligers het op tijd klaar? 'We zijn vanavond om zes uur klaar. Dan gaan we oefenen met de opening, startschot en dat soort dingen. Dan kunnen we om acht uur naar huis en morgen om negen uur binnenkomen en dan ga we er voor.'

In alle vroegte werd er daarom al begonnen door de vrijwilligers:

De NK atletiek is zowel zaterdag als zondag te zien bij Omroep Gelderland tussen 15.45 en 17:15 uur. Er komen spraakmakende gasten, Nederlands kampioenen en natuurlijk laten we wedstrijdbeelden zien. Ook via de website, Facebook en YouTube kun je die uitzending zien. Ex-topatleet Dennis Licht zal de co-commentator zijn tijdens deze live-uitzendingen en meerkampster Nadine Broersen is bij beide uitzendingen analiste.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn