RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Zondag 7 juni 2020 start audiotour Canadian Walk

APELDOORN - Op 17 april 1945 werd Apeldoorn bevrijd. Een bijzondere datum, waarop 75 jaar later audiotour Canadian Walk geïntroduceerd zou worden aan het grote publiek. Helaas kon dit geen doorgang vinden. Inmiddels is de nieuwe datum van oplevering van de audiotour bekend: zondag 7 juni 2020 – op de Canadese ‘Dag van de Strijdkrachten’.

Audiotour Canadian Walk
Ontdek 26 persoonlijke en bijzondere verhalen van veteranen en burgers middels de app Canadian Walk.  Men wordt van Canada meegenomen naar de stranden van Normandië tot aan de grens van Apeldoorn waar dappere mannen de stad bevrijdden. Terwijl de Tweede Wereldoorlog op de achtergrond woedt, strijden zij voor onze vrijheid. De route start bij het bevrijdingsmonument 'Man met twee Hoeden' aan de Loolaan en eindigt bij het nieuwe kunstwerk 'Boom der Vrijheid' in de Apeldoornse binnenstad.

Gratis App
De Canadian Walk is per zondag 7 juni beschikbaar in de Play Store en App Store, op de Canadese ‘Dag van de Strijdkrachten’.

Lancering op ‘Dag van de Strijdkrachten’
Voor de lancering van de app is gekozen voor een bijzondere datum: de Canadese ‘Dag van de Strijdkrachten’ (Canadian Armed Forces Day). Deze dag is een viering van de Canadese strijdkrachten, hun erfgoed en hun personeel. Op zondag 7 juni zal de Apeldoornse burgemeester Ton Heerts de eerste zijn die de Canadian Walk audiotour beluistert en loopt. De Canadian Walk is een initiatief van Apeldoorn Partners en wordt mede mogelijk gemaakt door vfonds, Gemeente Apeldoorn, Veluwe Remembers, Gelderland Herdenkt en Apeldoorn partners. Meer informatie is te vinden op uitinapeldoorn.nl/canadian-walk.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn