RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Zomerserie In de Wandelgangen: Vivian Oosterhoff - BvNL

Gedurende het zomerreces van de Apeldoornse gemeenteraad vertellen de ‘nieuwkomers’ uit de raad hoe hun eerste jaar was als raadslid. Deze week is het de beurt aan Vivian Oosterhoff van Belang van Nederland (BvNL). Althans, daar is ze nu van. Ze begon als raadslid voor Forum voor Democratie. Hoe dat zit vertelt ze zelf. 

,,Alweer ruim een jaar geleden werd ik geïnstalleerd als raadslid voor de gemeente Apeldoorn. En wat een enorm roerig jaar is het geweest. Persoonlijk gezien was voor mij het meest bewogen moment mijn besluit om van FVD over te stappen naar Belang van Nederland, iets waar je zeker niet lichtzinnig mee om kunt gaan. Na een aantal maanden bij BVNL kan ik oprecht zeggen dat ik de juist keuze heb gemaakt. BVNL is een partij die een eigen koers vaart, een eigen mening heeft maar altijd in gesprek blijft en verbinding zoekt. Ik voel me daarbij thuis. Dank fijne fractiegenoten voor het warme welkom!

Als nieuw raadslid van ook nog eens een nieuwe partij komt er enorm veel op je af. Iedereen die denkt dat het makkelijk geld verdienen is voor niets doen, ik kan u vertellen, niets is minder waar. Alle raadsleden waar ik contact mee heb, zijn zeer bevlogen, werken keihard en proberen overal van op de hoogte te zijn en blijven. Je kunt er echt 7 dagen per week druk mee zijn en dat voor de meesten naast een reguliere baan. Zeker voor de kleinere fracties is dit heel erg pittig. Ik heb ook grote bewondering van de fractievertegenwoordigers en fractieassistenten. Zij werken vaak net zo hard als raadsleden, maar hebben geen stemrecht tijdens de raadsvergadering en de bezoldiging is ook van hele andere aard. Respect dus, want je kunt als fractie niet zonder.’’

Een beetje minder 

,,De komende jaren zullen wij ons blijven inzetten voor onze uitgangspunten die we cultureel gezien als conservatief kunnen bestempelen. Wij zijn dan ook wars van de woke drang en dwang. Wat betreft de rol van de overheid, in dit geval dus de gemeente, voeren wij een liberale koers. De overheid dient zich bezig te houden met haar kerntaken, dus voorwaardenscheppend en faciliterend. Nu constateren we in Apeldoorn dat het college van B&W zich weer steeds meer gaat bemoeien met de vrije marktwerking. De Wet Voorkeursrecht Gemeente wordt te pas en te onpas uit de kast getrokken, zodat de gemeente nu onder andere campingexploitant is geworden. De hele binnenstad wordt de komende jaren onbereikbaar voor automobilisten vanwege het autovrij/luw maken van grote delen ervan. Het beetje historie rondom het Marktplein moet verdwijnen ten behoeve van woningbouw tot vijf bouwlagen hoor. Mag het allemaal een beetje minder vragen wij ons dan af!

Wel zijn wij enthousiast over de plannen met betrekking tot de omvorming van de Oranjerie naar Stadspark inclusief hotel, woningen en kleinschaliger detailhandel. Wij steunen van harte een toekomstige differentiatie van parkeertarieven om zo meer bezoekers naar de binnenstad te trekken. 

Ik kan nog pagina’s vol schrijven over het afgelopen jaar en de komende jaren en u zult in de toekomst zeker nog van mij en Belang van Nederland horen. U kunt altijd contact met ons opnemen!’’

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn