RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Zomerserie In de Wandelgangen: afscheid Ben Bloem- CU

Wekenlang heb je een inkijkje gekregen in hoe het voor een relatief nieuw raadslid is om in de Apeldoornse gemeenteraad te zitten. Het laatste verhaal tijdens de zomermaanden, volgende week begint het radioprogramma In de Wandelgangen weer, is even anders dan de afgelopen weken. Ben Bloem zien we na de zomer niet meer terug in de Apeldoornse politiek. En dus schreef hij een afscheidsverhaal.

,,Na 9 jaar raadslidmaatschap nam ik vlak voor het zomerreces afscheid van de Apeldoornse gemeenteraad. Aan het begin van een vergadering die in het teken stond van de voorjaarsnota, één van de hoogtepunten van het politieke jaar. Daarbij slaat de raad de piketpaaltjes voor de begroting voor de komende 4 jaar.

Ik weet nog hoe ik 9 jaar geleden besefte: wat we in de gemeenteraad doen doet ertoe. Het heeft impact op de levens van duizenden Apeldoornse inwoners. Het is een verantwoordelijkheid die ik nooit lichtvaardig heb opgevat.

Samen met mijn collega’s heb ik geprobeerd mij in te zetten voor inwoners die de gemeente hard nodig hebben. Mensen die het minder hebben. Die afhankelijk zijn van de steun van de overheid. We hebben ons ingezet voor jongeren die afhankelijk zijn van jeugdhulp. Voor gehandicapten. Voor mensen met een kleine beurs. Voor nieuwkomers en vluchtelingen. Voor mensen in armoede en schulden. Voor mensen die afhankelijk zijn van goed openbaar vervoer. Voor vrijwilligers en mantelzorgers. Voor de jeugd in Zuidbroek. We mochten soms in het groot, soms in het klein, een verschil maken. Daar ben ik oprecht enorm dankbaar voor.’’

Financiële risico’s

,,Terug naar die voorjaarsnota. De afgelopen tijd heeft de gemeente miljoenen geïnvesteerd in fysieke ontwikkelingen. We investeren fors in de herontwikkeling van de Oranjerie en het oude Centraal Beheer gebouw. We kochten een camping in Loenen, gaan een hal op het Marktplein bouwen en bruggen over het kanaal. In de Bijbel staat een verhaal over Jozef die in jaren van voorspoed een reserve opbouwde voor de mindere jaren die daarna volgden.

Begrijp me niet verkeerd, het is goed dat we als gemeente ons geld uitgeven aan zaken waar onze inwoners ook wat aan hebben. We zijn er niet om geld op te potten. Maar de financiële risico’s nemen wel toe. In de voorjaarsnota staat dan ook: (citaat) "dat er onvoldoende ruimte overblijft om de komende jaren wendbaar in te spelen op de onvoorspelbare wereld om ons heen” (einde citaat). En we weten allemaal hoe onvoorspelbaar die wereld kan zijn.

Ik sloot mijn betoog dan ook af met de aanbeveling aan mijn collega’s om toch ook voorzichtig te blijven. Want stel je voor dat na deze vette jaren toch weer magere jaren komen, dan mag je hopen dat we niet door de reserves heen zijn. Voor nu ben ik raadslid af. Ik ben weer "gewoon" inwoner. Maar ik vertrouw erop dat mijn ex-collega’s in de gemeenteraad hun best zullen blijven doen om zich voor mij als inwoner in te zetten.

 Voor een mooi, sociaal en groen Apeldoorn.’’

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn