RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Zachte aanvullende maatregelen op de Eglantier

APELDOORN – Naar aanleiding van een krantenbericht en ontvangen tips bij onze redactie vindt er deze week met de ondernemingsvereniging overleg plaats over aanvullende maatregelen om ook op het smallere deel van de Eglantier beter anderhalve meter afstand van elkaar kan houden.

Harde maatregelen niet nodig
In tegenstelling tot de binnenstad is een uitstallingsverbod en een fietsparkeerverbod op de Eglantier niet doorgevoerd. Beide zijn vooralsnog niet nodig op het winkelcentrum de Eglantier omdat er andere oplossingen zijn ingevoerd door de ondernemers om de drukte te kunnen spreiden.

Getroffen maatregelen om drukte te vermijden
Zoals het verruimen van de openingstijden en het bieden van extra service voor mensen die kwetsbaar zijn en niet zelf boodschappen kunnen of durven te doen. Zo gaat Deka al sinds begin van de crisis om 7 uur open i.p.v. 8 uur en hebben zij een boodschappendienst in het leven geroepen met vrijwilligers die boodschappen thuis brengen bij mensen. Hier wordt volop gebruik van gemaakt.

Druktemeter
Het winkelcentrum heeft op hun site ook een druktemeter staan, zie rechtsonder op: https://www.eglantier.nl/ 

Zoektocht alternatieve locatie voor de fietsen
Een van de mogelijkheden die nu onderzocht wordt is een mogelijke alternatieve locatie voor de fietsen bij de Deka, zodat men ook op dit smallere stuk beter anderhalve meter afstand van elkaar kan houden.

Winkeliersvoorzitter Jos Diependaal opperde eventueel weer gastheren in te zetten om bezoekers van de Eglantier op hun verantwoordelijkheid te wijzen.

Vanavond besteedt RTV Apeldoorn in haar Tv-uitzending aandacht aan de drukte op de Eglantier  

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn