RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Wordt de Apeldoornse Lukas Evers Filmleraar van het Jaar 2022?

Lukas Evers, docent Kunst aan het Veluws College Walterbosch, werd afgelopen zomer door Filmhub Oost uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar 2022 in de regio Oost. Hiermee maakt hij automatisch kans op de landelijke titel, die op 16 november bekend wordt gemaakt op het IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) En voor Lukas wordt het nu extra spannend, want stemmen op hem kan nog maar heel even.

Filmhub Oost is de regionale aanjager van film- en beeldeducatie in Gelderland en Overijssel. Het is hun missie om film- en beeldeducatie te verankeren in het primair en voortgezet onderwijs. Vanwege zijn ,,ontzettend goed uitgewerkte filmlessen, die rijk zijn aan informatie, en de grondige manier waarop hij te werk gaat en zijn leerlingen de kans biedt om zo creatief mogelijk te zijn’’, koos de vakjury uiteindelijk voor de Apeldoornse Lucas Evers.

Prijzen winnen is Evers niet vreemd. Meerdere films van zijn leerlingen die werden geproduceerd onder zijn supervisie, staan al jaren garant voor het winnen van prijzen bij het Nederlands Filmfestival voor Scholieren. Daarnaast kwam onder Evers’ regie de module chemische cinematografie tot stand, waarin hij leerlingen scheikundeproeven op een bepaalde manier in beeld laat brengen. De jury was erg enthousiast over deze module.

Lukas Evers maakt kans om de landelijke Filmleraar van het Jaar te worden. Hij strijdt momenteel tegen vijf andere kandidaten, afkomstig uit de andere regio’s (Midden, Noord, Noord-Holland, Zuid en Zuid-Holland).

De winnaar zal één schooljaar (2022-2023) het boegbeeld zijn voor filmeducatie in het onderwijs. Op woensdagmiddag 16 november zal op het IDFA in het EYE Filmmuseum in Amsterdam de winnaar bekendgemaakt worden.

Op zaterdag 4 november om 14.45 uur hoor je tijdens de Zaterdagmiddagmix meer over dit onderwerp.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn