• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Wonen in een bijzonder postkantoor? Hier kan het

APELDOORN - Het voormalige postkantoor aan de Deventerstraat in Apeldoorn krijgt een tweede leven. De gemeente heeft het verkocht aan projectontwikkelaar Steenvlinder, die er zogenoemde kluswoningen van maakt. De bedoeling is: voor ieder wat wils, juist voor starters op de markt.

Door: Bastiaan van Blokland

Van begin 1900 tot in 1991 werd het gebouw, midden in het Apeldoornse centrum, gebruikt als postkantoor. Vorig najaar zette de gemeente het te koop. De bovendiepingen dienden tot die tijd als werkruimte voor ambtenaren, maar met de voltooide vernieuwing van het stadhuis is dit niet langer nodig. Op de benedenverdieping van het gebouw zit overigens al tijden een ijssalon.

'Ongeveer 160.000 euro'

In totaal wordt 1300 vierkante meter omgevormd tot koopwoningen voor starters en het middensegment. Naar verwachting komen er zeventien woningen, ze krijgen aansluitingen voor gas, water en licht, de rest is aan de nieuwe eigenaren. Vandaar de naam 'kluswoning'. De goedkoopste zullen ongeveer 160.000 euro kosten, weet mede-oprichter van Steenvlinder Marnix Norbert.

Apart weetje: in 1971 was het oude postkantoor in Apeldoorn toneel van een succesvolle bankroof. Er werd bijna 1 miljoen euro buitgemaakt. De daders liepen uiteindelijk vanwege hun buitenissige uitgaven tegen de lamp.

Jarenlang wethouder Volkshuisvesting

Norder: “We zijn heel blij dat we dit (het oude postkantoor, red.) hebben mogen kopen van de gemeente. We gaan hier woningen realiseren, niet alleen voor een elite, maar voor mensen uit alle categorieën van de samenleving." Dat mensen uit verschillende inkomensgroepen samenleven, is een 'principiële rode draad' in de projecten van de ontwikkelaar, aldus Norder. Hij was zelf jarenlang wethouder volkshuisvesting in Den Haag.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn