RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Wielrenner reed opa (76) van Lisanne het ziekenhuis in, kleindochter start zoekactie

UGCHELEN - Een slagaderlijke bloeding aan het hoofd, een zware hersenschudding, een hechting in zijn hand én een stel gebroken ribben: de 76-jarige Daniël Ritmeester raakte dinsdagochtend ernstig gewond, toen hij in Ugchelen door een nog onbekende wielrenner werd geramd. Ritmeester werd van zijn fiets geslingerd, de wielrenner reed door.

De Apeldoorner fietste rond 10.30 uur met zijn vrouw over de Laan van Westenenk toen het ongeluk gebeurde. Een buurman van het stel reed toevallig achter hen en bracht de man naar het ziekenhuis. Daar ligt hij deze woensdag nog altijd.

'Nog breder?'

De wielrenner haalde het stel in en botste tegen Ritmeester, waardoor hij van zijn fiets viel. Volgens de Apeldoorner keek de wielrenner nog achterom en riep: 'Moeten ze de fietspaden tegenwoordig nóg breder maken?'

Lisanne Rijks, de kleindochter van het slachtoffer, plaatste een bericht op Facebook dat inmiddels meer dan 1500 keer is gedeeld. Zij legt uit wat er gebeurd is en roept mensen op tips te geven over de onbekende wielrenner. Het echtpaar en de kleindochter krijgen veel hulp uit hun omgeving, vertellen zij.

'Eén idioot verpest het'

Ook andere wielrenners uit Apeldoorn voelen zich betrokken bij de situatie. 'We zijn gisteren erg geholpen door andere wielrenners. We hebben handige tips gekregen, waar we ook echt iets mee kunnen. Maar we wachten nog af wat de politie zegt', vertelt de kleindochter aan Omroep Gelderland.

De wielrenners die hulp boden, willen volgens Lisanne hun naam zuiveren. 'De hulp van de wielrennersgroepen is meer dan welkom. Het gaat nu om één idioot die het voor de rest verpest.'

'Opa heeft hem vergeven'

Lisanne vervolgt: 'Het gaat nu wel goed met mijn opa. Hij is nogal bekend in Apeldoorn, ook als sportman. Het maakt hem eigenlijk niet uit of ze de wielrenner vinden, hij heeft hem eigenlijk al vergeven. Dat is het sportieve in hem.'

'Hij is sterk en laat zich niet kennen. Een dag eerder was zijn korte termijn geheugen vrij slecht, merkte ik. Normaal is het een man met praatjes die graag een grapje maakt en dat was toen niet het geval. Vanochtend was hij gewoon weer vrolijk. Ik zei: 'opa, bij jou weet je niet eens of je doodgaat', grapt Lisanne.

Getuigenoproep politie

Lisanne doet samen met haar oma aangifte op het politiebureau. De politie laat weten dat dit kan leiden tot een getuigenoproep. Ook met de oma van Lisanne gaat het goed. 'Ze had gisteren de hele buurt op bezoek, die hadden het bericht op Facebook gelezen. Iedereen leeft zo mee', besluit Lisanne.

Wanneer de 76-jarige Apeldoorner het ziekenhuis mag verlaten, is nog niet duidelijk.

Door: Thomas Overdijk

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn