RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Wie maakt de mooiste hut van Apeldoorn?

APELDOORN - Meer dan vijftig kinderen in Apeldoorn beginnen woensdag aan een tweedaags huttenbouwspektakel. Op het terrein van scoutingclub St. Victor gaan de kinderen aan de slag met hamer en spijkers en wordt er flink gebouwd.

Het huttenbouwspektakel is voor basisschoolkinderen en in het bijzonder voor kinderen die het thuis wat minder breed hebben en een leuk extraatje goed kunnen gebruiken. Naast het hutten bouwen kunnen de kinderen er ook sporten. 

De tekst gaat verder onder de video.

Minderbedeelde kinderen

Het huttenbouwspektakel is een initiatief van serviceclub Kiwanis. Dit is een internationale organisatie die wereldwijd evenementen voor minderbedeelde kinderen steunt. Apeldoorn heeft een lokale afdeling van deze welzijnsorganisatie. Ook de Voedselbank en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is bij de organisatie betrokken. Ook enkele ouders van vluchtelingenkinderen komen als vrijwilliger helpen.

'We zijn heel benieuwd', zegt Briet Brunnekreef namens Kiwanis. 'Donderdag kijken we aan het einde van de dag wie de mooiste hut heeft gemaakt.'

Irene ten Voorde sprak op Radio Gelderland met Briet Brunnekreef van Kiwanis:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn