RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Bakkers klaar? Bakken maar! Ouderen gaan strijd aan

BEEKBERGEN - Verpleeg- en verzorgingstehuizen doen van alles om het bewoners zo aangenaam mogelijk te maken in de barre coronatijd. In alle vestigingen van Atlant werd er donderdag daarom gebakken, onder de noemer Heel Atlant Bakt.

Bekijk hier de video van het taarten bakken. De tekst gaat daaronder verder.

Ook in verpleeghuis Markenhof in Beekbergen werden verschillende taarten gemaakt, van zoete banaantoffee tot hartige preitaart. Meer dan twintig taarten werden er in totaal in de oven of koelkast gezet. "Deze moet de oven in, dan hopen we dat het gelukt is. Maar dat kan niet missen", is deelneemster Rietje zeker van haar creatie. 

Afleiding in coronatijd

Het bakken van de taarten geldt als afleiding in de barre coronatijd, waarin verpleeghuizen zwaar geraakt worden. Bewoners leven vaak tussen hoop en vrees. "Zeker als het weer even spannend is en er weer iemand besmet is op de afdeling", zegt bestuurder Heleen Griffioen van Atlant.

"Dan moeten we ook weer beperkingen opleggen, dan is het saai. Dat hoeft op dit moment niet en dat is heel fijn, het is heerlijk om met bakken bezig te zijn."

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn