RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Werkzoekenden straks gemakkelijker aan de slag als bouwvakker

APELDOORN - Woningnood tegengaan én mensen aan een baan helpen. Dat wil de provincie Gelderland doen, door een zogenoemd transitiecentrum op te richten. Hier worden werkzoekenden, zoals mensen die hun baan kwijtraken door corona, omgeschoold voor de bouw.

Door: Bastiaan van Blokland

Er is een groeiend tekort aan vakmensen in de bouw en dat hoopt de provincie met het Transitiecentrum Gebouwde Omgeving Gelderland deels op te lossen. Hier kunnen zij-instromers straks worden omgeschoold.

Speciale aandacht

In twee jaar tijd worden 200 mensen die hun baan dreigen te verliezen opgeleid voor een baan in de bouw. Speciale aandacht is er voor de opleiding van statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Er is nauwe samenwerking met bouw-, installatie- en onderhoudsbedrijven en ROC's. Ook biedt het centrum straks ondersteuning op sociaal-maatschappelijk gebied, zoals met lesprogramma's Nederlandse taal.

Selectie van de zij-instromers gebeurt via het UWV. Voor het gehele traject is 2 ton uitgetrokken. Wanneer de eerste kandidaten terecht kunnen is nog onbekend.

Zie ook: Komende jaren te weinig sociale huurwoningen, corporaties in de problemen

 

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn