RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Werkzaamheden A1 Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen

Op maandagavond 8 mei wordt er vanaf 20.00 uur gestart met de werkzaamheden voor het verleggen en het versmallen van de rijstroken in de richting Deventer. Het verkeer in de richting van Deventer rijdt vanaf dinsdag 9 mei over de verlegde en versmalde rijstroken.

Op dinsdagavond 9 mei wordt er vanaf 20.00 uur gestart met de werkzaamheden in de rijrichting van Amersfoort voor het verleggen en versmallen van de rijstroken. Op woensdag 10 mei moet het verkeer in beide richtingen rijden over de verlegde en versmalde rijstroken. Het verkeer ondervindt tot en met zaterdag 17 juni hinder van deze aanpassing. Tijdens de werkzaamheden is er een maximumsnelheid van 90 km/uur.


Nachtelijke Afsluiting

Vanaf 20.00 uur op vrijdagavond 12 mei tot zaterdag 13 mei 08.00 uur is de A1 voor één nacht volledig afgesloten in de richting van Amersfoort tussen knooppunt Beekbergen en Apeldoorn-Zuid. Ook is een reservenacht gepland in de nacht van zaterdag 13 mei op zondag 14 mei. het verkeer wordt dan omgeleid via de A50, A12, A30 en de A1. Voor verkeer in de richting van Deventer is één rijstrook beschikbaar. Omleidingsroutes worden ter plaatse met borden aangegeven.


Advies voor de weggebruikers

Er zijn een aantal dingen waar je als weggebruiker rekening mee moet houden als je over de A1 rijdt waar de wegwerkzaamheden zijn. Pas tijdig je snelheid aan en houdt voldoende afstand, want de politie controleert; volg de aanwijzingen langs de weg, houdt rekening met extra reistijd en probeer zoveel mogelijk de spits te vermijden en raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel.

Houdt rekening met ernstige hinder

De verbreding van de A1 tussen aansluiting Apeldoorn-Zuid en aansluiting Twello vindt plaats tussen 2023-2025. Tijdens deze werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met: de hiermee gepaard gaande hinder, zo nodig een tijdelijke afsluiting van de op- en afritten en bij kortstondige werkzaamheden (zoals het plaatsen van een wegafzetting) een maximumsnelheid van 70 km/uur. Dit gebeurt veelal 's nachts of in het weekend waarbij er tijdelijk één rijstrook beschikbaar is voor het verkeer.


Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo

Houdt rekening met toenemend (vracht)verkeer dat zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost. Het gedeelte tussen aansluiting Twello en knooppunt Azelo is al eerder verbreed.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn