RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Wereldrecordraces 2023 in Apeldoorn enthousiast ontvangen

Op het terrein van Atletiekvereniging AV’34 in Apeldoorn werd onlangs de Wereldrecordraces 2023 gehouden. Er deden 18 deelnemers mee en allemaal moesten ze op één dag alle Olympische hardloopafstanden lopen. De afstanden zijn de 100 meter, 200 meter, 400 meter, 800 meter, 1500 meter, 5 kilometer, 10 kilometer en de marathon. Van alle 18 deelnemers wisten er 13 de eindstreep van alle afstanden te halen, maar voor 5 deelnemers hield het op tijdens de marathon. De winnaar met een behoorlijke marge is Daan Oppenhuis uit Haarlem, die opgevolgd word door Davied Meesstra uit Deventer en Tim Huisintveld uit Apeldoorn.
Uitslag

De tijden die gelopen zijn op alle afstanden werden vergeleken met het wereldrecord, daarom ook de naam van de wedstrijd. Voor de mannen werd hun tijd vergeleken met de tijd van Usian Bolt en voor de vrouwen werd de tijd vergeleken met de tijd van Florence Griffith. Alle 8 afstandsfactoren worden bij elkaar opgeteld en dan weer gedeeld door 8. Degene die dan de laagste gemiddelde eindfactor heeft wint. Er was wel een gemengd vrouwen- en mannenklassement.

Winnaar

Daan Oppenhuis (Av Haarlem) had een factor van 1,46 en mag zich daarom de winnaar noemen. Davies Meersta (Daventria) werd 2de met een factor van 1.54 en Tim Huisintveld (AV’34) werd 3de met de factor 1,55. Voor de atleten die wat langerzamer waren liep de factor op tot boven de 2.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn