RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Wereldkampioenschap tweespannen in Beekbergen

De internationale paardensportbond FEI heeft besloten dat de organisatie van Paardenspektakel in Beekbergen het kampioenschap mag organiseren. Halverwege augustus van 2025 zal het plaatsvinden op de terreinen van Riant Equestrian Centre in Beekbergen.

Op en rond de terreinen van Riant in Beekbergen worden al 40 jaar een menwedstrijd georganiseerd. ,,Mijn vader Bertus heeft destijds dit evenement opgezet. Het is de kroon op zijn werk dat we over 2 jaar het WK mogen organiseren’’, zegt Mieke van Tergouw, zij werd zelf in 1995 wereldkampioene. ,,Na de corona-jaren hebben wij als organisatie een toekomstplan gemaakt met een WK als grote stip op de horizon. Dat we nu het WK toegewezen krijgen, is supergaaf.’’ 

Ze vervolgt: ,,We hebben hier alle mogelijkheden om er een prachtig kampioenschap van te maken. Het is de bevestiging dat wij met het Paardenspektakel in Beekbergen jaarlijks een topevenement neerzetten. Ik ben allereerst trots op mijn familie dat we gezamenlijk deze droom kunnen laten uitkomen. Maar natuurlijk ook op het team dat we dit voor elkaar hebben gekregen, ondersteund door de Provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn, het Geldersch Landschap en onze trouwe sponsoren. Het is elk jaar een feestje maar we hopen er in 2025 nog een schepje bovenop te doen.’’ 

 

WK tweespannen 

Het wereldkampioenschap tweespannen wordt eens in de 2 jaar gehouden. Dit jaar vindt het plaats in de Franse Le Pin au Haras. In 2021 vindt het WK tweespannen ook plaats in Nederland in het Limburgse Kronenburg. Nederland is een toonaangevend land in de mensport en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) is enthousiast dat het WK tweespannen weer in Nederland komt. ,,In Beekbergen zijn alle ingrediënten aanwezig om een geweldige wedstrijd te organiseren. De toewijzing van het WK is daar een mooie bevestiging van. Ik kijk er naar uit om de beste tweespannen weer te mogen ontvangen in Nederland. Daarbij hoop ik natuurlijk op veel eremetaal voor de Nederlandse delegatie’’, vertelt KNHS directeur topsport Iris Boelhouwer. 

Mieke van Tergouw werkt samen met haar organisatieteam aan de internationale wedstrijd om dat ieder jaar naar een hoger niveau te brengen. Dat werd beloond met de O-status voor komende editie, wat inhoudt dat er ook een landenwedstrijd gereden zal worden, dat is een extra wedstrijdelement dat de beste naar Beekbergen trekt. Dit jaar  is het voor het eerst in Beekbergen en het maakt een mooie opmaat naar het Wereldkampioenschap. Het team is bezig met de voorbereidingen voor het Paardenspektakel 2023, dat van 27 tot en met 30 juli wordt gehouden. Tijdens dit CAIO tijden twee- en vierspannen. Bovendien wordt er dan gestreden om het Nederlands kampioenschap voor vierspannen en dat van de paramenners. Naast mensport is er ook nog een country fair, ponyrijden voor kinderen, een charity dinner, feesten en een VIP paviljoen de ingrediënten voor dit evenement. 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn