• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Marinierskazerne komt definitief naar Nieuw Milligen

UDDEL - De marinierskazerne in Doorn verhuist naar Nieuw Milligen, bij Apeldoorn. Dat melden ingewijden vrijdagochtend aan de NOS. Aanvankelijk zou de kazerne in Vlissingen komen, maar twijfels doen het kabinet anders besluiten, en dat stuit op veel kritiek uit Zeeland.

De verwachting is dat het kabinet het besluit vrijdagmiddag bevestigt. Daarmee komt Den Haag terug op een plan waartoe het in 2012 besloot, want eigenlijk was men voornemens om de kazerne met zo'n 2.000 mariniers te plaatsen in Vlissingen.

De voorziene leegloop van het Korps Mariniers en de financiële en technische tegenvallers die tijdens de voorbereidingen bleken, maken dat staatssecretaris Visser toch kiest voor een kazerne op de Veluwe.

Verrast en boos

Vorige maand verrasten Visser en minister Bijleveld een deel van de ministerraad met het voornemen 'Vlissingen' af te schieten. De staatssecretaris werd daarop nog eens naar Zeeland gestuurd voor overleg.

Deze week deelde Visser de Zeeuwse delegatie op het ministerie nogmaals haar aarzelingen mee. De Zeeuwen zijn niet te spreken over de gang van zaken, politici zijn boos en voelen zich ernstig benadeeld. 

Het voordeel van Nieuw Milligen is de ligging en het feit dat er al een kazerneterrein aanwezig is. Dit zorgt voor aanzienlijk lagere kosten. Inwoners en politici in de gemeente Apeldoorn lieten eerder al weten dat de mariniers wat hen betreft van harte welkom zijn.

Gevechtsleiding

In Nieuw Milligen zit al sinds jaar en dag de gevechtsleiding van de luchtmacht. Van daaruit wordt het Nederlandse luchtruim in de gaten gehouden. Ook zitten er in Nieuw Milligen communicatiespecialisten. Een deel van de luchtmacht-militairen verhuisde de afgelopen wel naar elders.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00