RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Weer van een drankje genieten op tijdelijke terrassen in de binnenstad

APELDOORN - Vanaf maandag 1 juni, 12:00 uur kan iedereen genieten van een drankje op de bekende pleinen van de stad en daarbuiten. Ondernemers hebben uitgebreide plannen gemaakt om dit goed en veilig te doen. Of dat lukt bepalen we samen, als winkelend publiek, ondernemers en de gemeente.

Om de kans op succes te vergroten zijn er verschillende maatregelen genomen. Op die manier kunnen we samen optimaal genieten van de zomer in de binnenstad.

Denk hierbij aan:
- Nieuwe tijdelijke terrassen,
- Hier en daar aangepaste de looproutes,
- Verhuist een deel van de markt,
- Een fietsparkeerverbod en reclamebordenverbod,
In dit artikel vind je een overzicht van alle maatregelen.

Terrassen op nieuwe plekken

Vanaf maandag is het ook mogelijk om op nieuwe plekken te genieten van een hapje en een drankje. In het Oranjepark, het Beekpark en op Crescent West aan het Stationsplein worden tijdelijke terrassen ingericht. Kom lekker genieten op deze mooie plekken. Je spreidt de drukte én helpt ondernemers aan omzet.

Aangepaste looproutes op vijf plekken in de stad

Anderhalve meter afstand houden. Op een aantal drukke en krappe plekken in de stad lukt anderhalve meter afstand houden niet. Daarom zijn op vijf plekken in de stad de looproutes veranderd. Vanaf maandag 1 juni 12:00 uur zijn die aanpassingen van kracht op het Caterplein, de Kapelstraat en rondom het oude raadhuis. De Hoofdstraat wordt op het stuk tussen de Oranjerie en het Raadhuisplein gescheiden, waardoor twee looprichtingen ontstaan. Daarnaast wordt de Prinsengang afgesloten voor een periode van drie maanden. In de smalle Kapelstraat wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd en mag niet meer worden gefietst. Op drukke dagen helpen verkeersregelaars je op de juiste manier door de stad te lopen. Dit doen ze voor jouw veiligheid, dus wees een beetje vriendelijk.

De Markt

Vanaf zaterdag 30 mei 2020 is de Markt te vinden op het Marktplein en in de Markstraat. Hierdoor is op het Raadhuisplein weer ruimte om de terrassen op te bouwen en te gebruiken. Het betekent wel dat de Marktstraat op zaterdag is afgesloten voor gemotoriseerd vervoer en fietsers. De fietsenstalling is te voet bereikbaar.

Openbare toiletten weer open

Alle openbare toiletten zijn weer open in de binnenstad. In de museumpassage bij de doorgang Nieuwsstraat/Roggestraat worden extra toiletten geplaatst, vanwege de aanloop naar de terrassen. Deze extra toiletten zijn per 1 juni te gebruiken. De toiletten worden extra vaak schoongemaakt. Wil je naar het toilet, maar staat er een lange rij? Loop even door naar de volgende, om te voorkomen dat er veel mensen bij elkaar staan en wegen geblokkeerd worden.

Verboden te parkeren: fietsen en reclameborden

Vanaf 6 juni geldt een uitstalverbod voor ondernemers in de binnenstad. Dus reclameborden, bakken of rekken met producten en dergelijke mogen niet meer buiten staan.
Ook is er vanaf 6 juni een fietsparkeerverbod in de Apeldoornse binnenstad. Zomaar ergens je fiets even achterlaten mag niet meer. De fiets moet echt in de stalling of in een fietsenrek.

Gezond verstand

Algemeen geldt:
- Volg de richtlijnen van het RIVM en het Rijk op,
- Vermijd de drukte,
- Blijf thuis bij hoesten, keelpijn of koorts

Alle maatregelen zichtbaar op 1 kaart

 Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat deze nieuwe maatregelen vragen oproepen. Dus heb je een vraag, of een gouden tip? Stuur het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn