• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Weer auto's in vlammen op, buurtbewoners horen knallen

APELDOORN - In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee auto's uitgebrand in Apeldoorn. De voertuigen stonden naast elkaar. Omwonenden schakelden snel de brandweer in, maar die kon de auto's niet meer redden.

De brand werd rond 03.30 ontdekt door bewoners van de Adelaarslaan. Omwonenden verklaarden tegen de politie dat zij harde knallen hoorden, waarna ze vlammen zagen.

De vlammen sloegen flink om zich heen. De brandweer had een half uurtje nodig om de brand onder controle te krijgen. Beide auto’s moeten als verloren worden beschouwd. 

Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. De politie start een onderzoek omdat brandstichting niet wordt uitgesloten.

Tientallen autobranden

In de afgelopen jaren is Apeldoorn getroffen door tientallen autobranden. Tussen 2016 en 2019 waren er 139 branden in de gemeente. Ook dit jaar zijn al geregeld voertuigen in vlammen opgegaan. 

In onze provincie was in 2019 sprake van een flinke stijging van het aantal branden in voertuigen. Dat jaar telde Gelderland 650 autobranden, tegen 509 in 2018.

Zie ook: Zóveel autobranden waren er in jouw gemeente

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Matinee
14:00 tot 16:00