RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Week van het Donorregister roept alle Gelderlanders op hun keuze voor de nieuwe donorwet in te vullen

Den Haag - Sinds het aannemen van de nieuwe donorwet in februari 2018, hebben 508.000 personen hun keuze ingevuld. Dit is mooi, maar nog niet genoeg. De week staat in het teken van de nieuwe donorwet die op 1 juli 2020 ingaat.

Voorlichtingsteams gaan de straat op

Om de Nederlanders die nog niet in het Donorregister staan te informeren en motiveren hun keuze in te vullen, gaan voorlichtingsteams vanaf de Week van het Donorregister tot 1 juli 2020 door heel Nederland de straat op. Zij zijn te herkennen aan roze shirts. De teams beantwoorden vragen over de nieuwe donorwet, zoals ‘wat geen bezwaar tegen orgaandonatie’ betekent. Dit helpt mensen die nog moeten beslissen over hun keuze in het Donorregister. Vanaf vandaag is ook de nieuwe Tv-commercial* te zien over het nieuwe Donorregister.

Tijdens deze week van het Donorregister informeert en motiveert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) Nederlanders hun keuze in te vullen in het Donorregister. In de nieuwe wet is bepaald dat iedereen die in Nederland woont én ouder is dan 18 jaar vanaf die datum in het Donorregister komt. Welke keuze je maakt, dat bepaal je zelf. Wie geen keuze invult, komt vanaf 1 juli 2020 in het register te staan met ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

Begin deze maand hadden 825.774 Gelderlanders vanaf 12 jaar hun keuze vastgelegd. Van hen geven 471.131 Gelderlanders toestemming voor orgaandonatie. 257.870 Gelderlanders geven geen toestemming voor orgaandonatie. Het aantal mensen dat de keuze overlaat aan familie of een ander vormt met 96.773 registraties de kleinste groep. Op dit moment hebben bijna 6,7 miljoen (44%) van de Nederlanders van 18 jaar en ouder hun keuze geregistreerd.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn