RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Waterschap Vallei en Veluwe beëindigt het verbod om water te onttrekken.

APELDOORN - Waterschap Vallei en Veluwe beëindigt het verbod om water uit kanalen, beken en sloten te onttrekken. Vanwege meer dan gewone droogte gold het onttrekkingsverbod sinds 5 juni voor inwoners en vergunninghouders in het gehele werkgebied.

Achterstand
De beëindiging van het verbod gaat morgen in. Vooral in de grotere watergangen, onder andere in de Gelderse Vallei, is herstel te zien. De afvoer van water komt weer op gang. Door de neerslag van september en oktober is het herstel drie maanden eerder ingezet dan in 2018. Bovendien is er in deze periode van het jaar minder vraag naar oppervlaktewater en neemt verdamping af. Echter, er moeten nog heel wat dagen/weken komen met langdurige regen om op 1 april volgend jaar niet weer met een achterstand te beginnen.

Grondwater
Door de gevallen neerslag is er in de bovenste bodemlagen voldoende vocht. Het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe kent verschillen in de beschikbaarheid van water.
De grondwaterstanden in de hoge delen, de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug, zijn nog erg laag. Er is een natte winter nodig voor herstel. De grondwaterstanden in de laag gelegen gebieden stegen de afgelopen weken tot normale hoogte. Het diepe grondwater is voorzichtig aan herstel begonnen.

Regionale uitzonderingen
Vanwege meer dan gewone droogte gold het onttrekkingsverbod sinds 5 juni voor inwoners en vergunninghouders in het gehele werkgebied. Uitzondering vormden de plekken waar oppervlaktewater vanuit de IJssel, Nederrijn of randmeren het werkgebied kan worden ingelaten.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn