RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Waterijs, ventilatoren en zomerjurkjes tegen aanhoudende hitte

Het is een lange hete zomer en die lijkt nog niet ten einde. De effecten op de natuur zijn groot, maar de effecten voor de retailers beginnen zich ook af te tekenen. Het waterijs, ventilatoren, airco’s en zomerjurkjes zijn niet aan te slepen. Of liever gezegd, de winkeliers zijn er doorheen.

,,Het is hier een gekkenhuis”, zegt Arno Dijkerman van Hamer Witgoed aan de Talingweg in winkelcentrum Hart van Zuid. ,,Vorige week donderdag kreeg ik 6 pallets met ventilatoren binnen. Echt, de mensen sleurden ze er bijna vanaf. Ik had het namelijk vermeld op Facebook. Op een gegeven moment heb ik de winkel gesloten en steeds kleine groepjes binnengelaten. Ook de behoefte aan airco’s is groot. De nood was echt hoog bij de consument. Ze zijn echt overal geweest en mensen uit bijvoorbeeld Twello kwamen af op het aanbod. Nu komen er nog wat speciale airco’s binnen en dan is het op. Ook bij de leveranciers. De hallen zijn leeg en niet eerder dan volgend jaar zal er weer voorraad zijn.”

Ook Marion Buitenhuis, eigenaar van Wishes4Women in Ugchelen, is bijna uitverkocht waar het gaat om zomerjurkes: ,,Ja, echt. De zogenaamd ‘moeilijke maten’ hangen er nog, maar verder is het gebeurd. De rekken bij de leveranciers zijn ook leeg. Het is bijzonder, de wintercollectie komt binnen en ik ben alweer bezig met de zomer van 2019. Ook van de dames die bij mij in de winkel komen, hoor ik ook dat ze echt te weinig hebben. De zomer duurt al heel lang en ze zouden wel wat extra exemplaren willen hebben. Maar ach, zij weten er ook altijd wel weer een mouw aan te passen. ’s Avonds slaan ze het even door het water zodat ze het de volgende dag gewoon weer aan kunnen. Is zo gepiept, zeggen ze.”

Marciano Norp, assistent bedrijfsleider van de Dekamarkt in Ugchelen lacht als hem gevraagd wordt naar het waterijs: ,,Dat is nu echt op. Sinds zaterdag al, het is ook niet meer leverbaar. Ook de zakjes waar ijsblokjes in gemaakt worden, zijn uitverkocht. De aanhoudende warmte heeft ook effect op het fruit, de kwaliteit van de kersen en aardbeien is wel wat minder dan andere jaren. En we hebben zelfs een dag gehad dat er een partij brood is afgekeurd. Uiteraard hopen we dat dit snel voorbij is, want we willen gewoon kwaliteit leveren en geen ‘nee’ hoeven te verkopen.”

De hitteperiode heeft effect op veel facetten van ons leven. Wellicht dat de aanhoudende hitte de inventiviteit om het hoofd koel te houden bij mensen wat aanwakkert. Want een koel hoofd is een belangrijke voorwaarde om toch ook nog te genieten van de mooie kanten van een mooie lange zomer.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn