RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Wat te doen met die vele kilo's 'onverkoopbare' pruimen? Deze Apeldoornse kocht er een paar honderd

APELDOORN - Zo'n 60.000 kilo pruimen die door de droogte net een paar millimeter te klein zijn voor de supermarkt: dat overkwam boer Kees Hamelink uit Wemeldinge in Zeeland. Omdat de vruchten onverkoopbaar bleken, dreigde zijn oogst verloren te gaan. Door een Facebook-actie van zijn zus Annemiek lijkt het nu toch nog een beetje goed te komen, mede door een Apeldoornse koper.

Vorig jaar bevroren de vruchten en dit jaar zijn ze door de droogte net wat te klein om door de keuring van de supermarkt heen te komen. De pruimen 'bijwateren' gaat niet, omdat de boer te dicht bij de Oosterschelde woont en het water te zout is. Hamelinks zus plaatste een oproep op Facebook in de hoop dat mensen toch wat pruimen zouden kopen.

Kijk hier naar een video over de pruimen:

Het Facebook-bericht werd honderden keren gedeeld en de kopers meldden zich, onder wie Monica de Borst uit Apeldoorn. Zij las op Facebook het bericht en besloot 500 kilo pruimen over te nemen. Die zijn vandaag in 80 kisten door Annemiek Hamelink van Zeeland naar Apeldoorn gereden.

De Borst: 'Ik heb een stukje van mijn spaarrekening opgenomen. Het geheel aan pruimen, inclusief bezorgkosten en statiegeld voor de kistjes, is bijna 700 euro.' Ze gaat van de pruimen jam, chutney en compote maken. 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn