RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

VSM start eigen 3D StoomCourant

Beekbergen - Op 5 juli start de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (kortweg VSM) op wel een heel bijzondere manier. Elke reiziger krijgt een interactieve krant met analoge en digitale informatie over de spoorlijn en de historische en toeristische plaatsen langs de 22 kilometer lange Koningslijn.

Deze krant leeft
De stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren voert je meer dan honderd jaar terug in de tijd, dwars door de industriële Veluwe. Samen met je gezelschap neem je plaats in een historisch rijtuig en onder het geluid van de stampende en sissende machines brengt de conducteur je De StoomCourant, waarop in grote letters staat: 'Deze krant leeft!' En warempel, terwijl je met je smartphone over de krant beweegt, komen de foto's tot leven, het Veluwse landschap verrijst in 3D (Augmented Reality) uit de krant en je beleeft de spoorgeschiedenis alsof je er zelf bij was.

Aan De StoomCourant is welwillend bijgedragen door onder meer media-ondernemer Erik de Zwart, DJ Jeroen Nieuwenhuize, presentatrice Evelien de Bruijn en radioproducent Paul van der Lugt.

Officiële lancering
Om 15.00 uur is de officiële lancering op het museumstation Beekbergen, Dorpstraat 140 Beekbergen. De officiële lancering zal geschieden door Thijs Geurts, de oprichter van de VSM, en de Apeldoornse wethouder Maarten van Vierssen.

Industriële geschiedenis
De Zuidoost-Veluwe heeft een industriële geschiedenis in de papierindustrie. De spoorlijn is aangelegd met steun van Koning Willem III (1887) en werd vooral gebruikt voor het personen- en goederenvervoer (hout en papier). Deze Koningslijn is nu in gebruik door de VSM, een van de grootste levende spoorwegmusea van Europa, met een omvangrijke collectie mobiel erfgoed. De VSM ontwikkelt zich steeds verder tot een attractie, niet alleen vanwege de diversiteit aan ritten en arrangementen, maar ook doordat halteplaatsen langs de Koningslijn met hun voorzieningen en horeca nu en in de toekomst attractiever worden. Dit komt ook ten gunste van de dorpen waar de VSM halte plaatsen heeft, mede door de toekomstige bouwplannen om het materieel goed te kunnen behouden.

Ontdek HIER al vast de trailer over het concept.

Samenwerkingspartners

Het project is een samenwerking van Veluwse partners die de spoorlijn thematisch en fysiek met elkaar verbindt.

RTV Apeldoorn besteedde in DEZE dinsdagavond uitzending o.a. aandacht aan de StoomCourant.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn