RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

VSM onderzoekt herstart dienstregeling: Evenement Terug naar Toen geschrapt

BEEKBERGEN – VSM onderzoekt komende dagen de herstart dienstregeling. Echter, alle evenementen, waaronder het grootste stoomtreinfestival van Nederland "Terug naar Toen" op 5 en 6 september, zijn voor dit jaar geschrapt.

Binnen kaders van de overheid en NS
Ook de VSM volgt de richtlijnen van RIVM. Nu de beperkingen gefaseerd worden opgeheven onderzoekt de VSM de mogelijkheden voor het hervatten van de dienstregeling binnen de gestelde kaders van de overheid en NS personenvervoer. De restauratiewagon zal bijvoorbeeld niet ingezet worden.

De uitgewerkte voorstellen zullen ter goedkeuring voorgelegd worden aan de gemeentelijke toezichthouder. Voorzitter Jan Dekker: “Zodra er toestemming wordt gegeven zullen wij tijdig communiceren over de daadwerkelijke start van onze dienstregeling”.

RTV Apeldoorn zal zodra er nieuws gemeld wordt op radio en TV aandacht besteden aan dit onderwerp.

NS pilot met selecte reizigers
NS voert vanwege verdere versoepeling van de corona-maatregelen diverse maatregelen in, op het station en in de trein, om reizigers veilig te kunnen laten reizen de komende tijd. Als onderdeel van de maatregelen is vanaf zondag 10 mei een pilot onder een selecte groep uitgenodigde deelnemers gestart. In de pilot wordt onderzocht of het vooraf registreren van een treinreis bijdraagt aan het bewaren van voldoende afstand in de trein. Wie vanaf 1 juni gebruik wil maken van het openbaar vervoer, moet verplicht een mondkapje dragen.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn