• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vrouwen vast voor bedreigen RIVM-directeur Jaap van Dissel

APELDOORN - Twee vrouwen zijn aangehouden voor het bedreigen van RIVM-directeur Jaap van Dissel. Ze worden ook verdacht van opruiing, meldt het Openbaar Ministerie.

Het gaat om vrouwen van 54 jaar uit Apeldoorn en 52 jaar uit Terneuzen. Ze plaatsten volgens justitie opruiende berichten in een chatgroep van berichtendienst Telegram. Daarin werd opgeroepen tot het plegen van geweldsmisdrijven tegen het leven van de RIVM-directeur of zijn woning. Ook zijn woonadres werd daarbij gedeeld.

De vrouwen werden vrijdag opgepakt en kregen maandag te horen dat hun voorarrest met veertien dagen is verlengd. Ze moeten op 12 mei voor de politierechter verschijnen.

Mogelijk meer aanhoudingen

Volgens hoofdofficier van justitie Michiel Zwinkels zijn er in de groepsapp op Telegram grenzen overschreden. “Zeker wanneer iemand zich uit hoofde van zijn functie inzet voor het welzijn van ons allemaal, dienen we een sterk signaal af te geven. Dergelijk gedrag kan niet worden geaccepteerd”, zegt hij.

Het politieonderzoek naar de groepsapp loopt nog. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn

Kijk naar RTV Apeldoorn