RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vrijmetselaars, ze bestaan nog

APELDOORN - Sommige mensen nemen elke morgen een bakkie koffie en lezen de krant, maar is dit dan een ritueel of is het een standaard morgen? Op 7 Oktober kan je daarachter komen. Dan geeft dr. Tjeu van den Berk, theoloog van beroep, een lezing in Apeldoorn. Deze zal plaatsvinden aan de Hasseltlaan 29 in Apeldoorn. Dit is het gebouw van de vrijmetselaars. Het genootschap dat bol staat van de rituelen en symbolen.  

Wie vrijmetselaars zegt, zegt symbolen en rituelen. Het is dan ook niet zo gek dat deze broeders dr. van den Berk hebben uitgenodigd om hier zijn licht over te laten schijnen. Hij kan uitleggen waarom wij mensen sommige dingen altijd hetzelfde doen. Noemen we dit dan een ritueel? Het dopen van een pasgeboren kind. Dat is zeker een ritueel. De priester doet ‘opeenvolgende handelingen in een bepaalde volgorde en op een welbepaalde plaats.’ Dan heb je nu ook gelijk de definitie van een ritueel.

Rituelen spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Ookal heb je het niet zo één, twee, drie door. Het leven puilt ervan uit. Maar ook symbolen spelen een grote rol in ons leven. Een ritueel en een symbool zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je het bijvoorbeeld over de vrijmetselaars hebt dan denkt je hoofd gelijk aan hun symbool. Dit noemen we symbolisch denken. Dus wil jij nou meer te weten komen over rituelen en symbolen. Kom dan op 7 oktober om 19:30 naar de Hasseltlaan 29 om de lezing bij te wonen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn