RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vraag naar vrijwilligers in de Apeldoornse mantelzorg steeds groter

Als gevolg van vergrijzing en personeelstekorten in de zorg neemt het aantal ouderen dat noodgedwongen thuis blijft wonen toe. Hierdoor wordt ook de vraag naar meer vrijwilligers groter. Zo ook bij stichting de Kap in Apeldoorn.

Veel inwoners van Apeldoorn willen zich graag belangeloos een paar uurtjes per week inzetten voor een ander. Dat bleek wel tijdens de ‘Proeverij voor Vrijwilligerswerk’ in Omnisport. ,,En die vrijwilligers hebben we hard nodig”, zegt Miranda Berenschot, mantelzorgconsulent bij stichting de Kap. ,,Ieder jaar krijgen we meer hulpvragen. Met name van mantelzorgers die er even tussenuit willen.”

Nieuwe energie

,,Met een gerust hart even weg kunnen omdat je weet dat er goed voor je naaste gezorgd wordt door een ervaren en goed getrainde vrijwilliger, is heel belangrijk voor mantelzorgers”, weet Miranda. ,,Zo kunnen ze nieuwe energie opdoen en de zorg voor hun naaste beter en langer volhouden.” Ze wil graag voor eind van dit jaar nog 25 hulpvragers koppelen aan een vrijwilliger. ,,Maar daar hebben we wel voldoende vrijwilligers voor nodig.”

Daarom nodigt ze Apeldoorners die niet in de gelegenheid waren de Proeverij te bezoeken, maar wel belangstelling hebben voor vrijwilligerswerk, uit om langs te komen bij de informatiebijeenkomst die de Kap regelmatig organiseert. De eerstvolgende bijeenkomsten zijn op donderdag 20 oktober van 10.00 tot 11.00 uur en op woensdag 9 november van 19.00 tot 20.00 uur in het gebouw van de Kap aan de Regentesselaan 2-B.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn