RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gemeente timmert voormalig Centraal Beheer gebouw dicht

De gemeente Apeldoorn is begonnen om het leegstaande pand op het Hertzberger Park dicht te laten timmeren. De laatste maanden is de situatie rondom het pand zeer verslechterd en dat zorgt voor flink wat overlast. Om deze situatie voor omwonenden en bezoekers van het pand te beëindigen heeft de gemeente meerdere gesprekken gevoerd met de eigenaar van het pand.

Door verpaupering van het pand, vernielingen en overlast door personen is in en om het pand een situatie ontstaan. Vanwege deze situatie moeten op korte termijn het gebouw en het terrein gesloten worden, zodat niemand het meer kan betreden. 

Sluiting van het pand

Om de eigenaar aan te zetten tot het nemen van maatregelen zijn door de gemeente allerlei gesprekken gevoerd. Uiteindelijk heeft de gemeente de eigenaar een last onder bestuursdwang moeten opleggen. Dit houdt in dat de eigenaar en moederholding van het bedrijf een termijn hebben gekregen om er alsnog voor te zorgen dat de overlast wordt teruggebracht en mensen niet meer op het terrein en in het gebouw kunnen. Inmiddels is deze termijn verlopen.

In opdracht van de gemeente startte de aannemer afgelopen maandag 11 september met het dichttimmeren van het pand. Zowel begane grond als eerste etage worden voorzien van platen, zodat mensen het gebouw niet meer in kunnen. Daarnaast wordt het gebouw voorzien van camera’s. Het terrein wordt afgezet met hekken en prikkeldraad. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden 2 weken duren.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn