RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Voor het eerst in jaren meer misdrijven, vooral veel wapen- en drugshandel

ARNHEM - Het aantal misdrijven in Oost-Nederland is in 2019 voor het eerst in jaren weer toegenomen. Er werden ruim 123.000 misdrijven gepleegd, een stijging van 5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit jaarcijfers van de politie, die woensdag bekend zijn gemaakt.

De afgelopen jaren liep het aantal misdrijven in Oost-Nederland juist terug. Zo werden er vijf jaar geleden nog bijna 144.000 vergrijpen geteld.

Een deel van de stijging is volgens de politie te verklaren doordat mensen gewend geraakt zijn aan de nieuwe manier van internetaangifte doen. Maar ook de opmars van wapen- en drugshandel speelt een belangrijke rol. Die nam vorig jaar met respectievelijk 33 en 21 procent toe. 'Het aantal aangetroffen drugslabs in Oost-Nederland nog nooit zo groot geweest', zegt politiechef Oscar Dros.

Zie ook: Recordaantal drugslabs, politie worstelt met aanpak

Opvallend is verder dat er bijna 6.200 winkeldiefstallen geteld, 10 procent meer dan een jaar eerder. Het aantal straatroven steeg met 22 procent tot 243.

Het aantal zedenmisdrijven is juist flink gedaald, van 1.753 naar 1.443 (-18 procent). Ook waren er minder misdrijven met vuurwerk: 56 in 2019 tegen 177 een jaar eerder.

De politie geeft woensdag toelichting op de cijfers.

Zie ook: Meer criminaliteit in Gelderland, Nijmegen koploper

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn