• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Volleybalsters lopen Spelen mis na verlies in Apeldoorn

APELDOORN - De Nederlandse volleybalsters hebben zaterdag hun wedstrijd tegen Duitsland verloren met 0-3. In Apeldoorn waren de Duitse vrouwen duidelijk te sterk voor de Nederlandse dames, die deelname aan de Olympische Spelen in Tokio nu aan hun neuzen voorbij zien gaan.

Nederland, met sterspeelster Lonneke Slöetjes uit Varsseveld weer terug in de ploeg na ziekte, wist geen enkele set te winnen: 25-27, 23-25 en 22-25. De uitschakeling is een enorme tegenvaller voor de ploeg die in 2016 in Rio nog vierde werd en van de deelnemende teams in Apeldoorn de hoogste positie bezet op de wereldranglijst (zesde).

Duitsland staat vijftiende op diezelfde lijst, maar bleek met name dankzij sterspeelster Louisa Lippmann een maat te groot de ploeg van bondscoach Gianni Caprara.

Bondscoach Gianni Caprara was hard in zijn oordeel over het Nederlandse spel: 'We speelden slecht. Vooral defensief schoten we tekort. Ik zag niet
de juiste houding en instelling bij het team', zei de Italiaan bij de NOS. 'Hoe dat kan? Dat weet ik niet, daarvoor ken ik deze meiden niet goed genoeg. Aanvallend was het niet eens zo slecht, maar het leek erop dat ze in veel situaties niet begrepen wat er moest gebeuren. Het was teleurstellend.'
 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn