RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Visueel spektakel Kensington tijdens Drakenbootconcert

Met een visueel spektakel bestaande uit confetti- en vuurkanonnen en videoprojecties. Met nummers van hun albums Borders, Vultures, Rivals en Control werd een strakke show neergezet. Ik had deze band nog nooit eerder live zien optreden en moet zeggen de omlijsting van hun optreden was een fraai visueel spektakel. Een goede zet van de band; want zelf staan de bandleden er nogal statisch bij met af en toe een loopje richting de uithoeken van het podium en een voorzichtig rondje om de microfoon van de zanger. Het publiek reageerde verder enthousiast bij diverse nummers en er werd regelmatig meegezongen en gedanst. Zelf vind ik dat Kensington’s muziek nogal op elkaar lijkt, maar dat weet je van tevoren als je de diverse albums beluisterd. Verder was het een mooi muziekfeestje om live te zien.

Hoe anders was het optreden van de band de formatie Ooostblok in de tent op het Plato podium.
Het geluid in de tent klonk daar beter. Logisch, want de muziek ‘waaierde ‘ niet uit zoals bij het optreden van Kensington. Deze formatie uit het oosten van het land gekleed in een outfit dat leek of ze zo uit Rusland kwamen speelde muziek Van Balkan tot Gyspy. Een leuke muziekact van muzikanten die ogenschijnlijk zicht tussen de optredens klem dronken met … wodka. De koperblazers drummer en de twee gitaristen brachten een een kolderieke show met een mix van Balkan Gypsy en Ska Muziek.

Voorafgaand aan deze twee live optredens startte Wulf het Drakenboot concert op het Plato podium met onder meer zijn zomerhit ‘Mind Made Up’. Ook Danny Vera, inmiddels geen onbekende meer in Apeldoorn, gaf weer een prima concert in een uitpuilende tent.

De Amsterdamse rapper Lil Kleine trapte af op het hoofdpodium met een half uur durende show. Waarbij de bekende nummers zoals “Krantenwijk”, ”Drank & Drugs”, “Alleen”, “Loterij” en “Niet omdat het moet”. Door het enthousiaste publiek volop werden meegezongen. Rapper Diggy Dex deed dit weer in en bomvolle Plato tent met zijn liedjes over liefde, geboorte en scheiding zoals zoals “Ik Huil Alleen Bij Jou”, “Treur Niet (Ode Aan Het Leven)” en de remixhit “Ik geloof”.

De band Michelle David & the Gospel Sessions bracht op het hoofdpodium en prima soulvolle show. Een band bestaande uit een groep uitstekende muzikanten bracht onder aanvoering van zangeres Michelle David voor de liefhebbers een mooi portie Soul muziek zoals het gepeeld en gezongen moet worden. Genieten voor de liefhebbers.

Vandaag en morgen (23 en 24 juni) gaat het Drakenbootfestival verder met de races, de muziek en diverse andere activiteiten. Uiteraard is Apeldoorn Direct hier ook bij.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn