RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Vion houdt zich nu wel aan de regels, vervoer personeel verantwoord verlopen

APELDOORN - Het personeel van Vion is donderdag veilig en verantwoord vervoerd. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord-en Oost-Gelderland (VNOG). Aanvullende maatregelen zijn op dit moment niet nodig, stelt voorzitter Ton Heerts.

De directie van Vion moest woensdag voor 24.00 uur schriftelijk aan de VNOG bevestigen dat zij akkoord ging met afspraken die de VNOG op papier had gezet. Dat is gebeurd. 

Woensdag coronarichtlijnen geschonden

De politie in Apeldoorn sloot woensdag een slachterij van het vleesbedrijf in Apeldoorn af omdat daar de coronarichtlijnen waren geschonden. Bij het terrein waren 17 busjes aangekomen met arbeidsmigranten die onderling niet voldoende afstand hielden. 

Vion besloot daarop niet meer alleen busjes te gebruiken voor het vervoer van arbeidsmigranten, maar ook touringcars in te zetten. Daarnaast moest iedere passagier een mondkapje dragen. Er is geconstateerd dat het vervoer van het personeel donderdag veilig en verantwoord verliep. 

Zie ook: Vleesbedrijf Vion regelt 50 touringcars voor vervoer medewerkers

Eén boete bij grenscontrole

Donderdagochtend waren er ook grenscontroles om te kijken of arbeidsmigranten op de juiste manier werden vervoerd. Daarbij is wel een enkele boete uitgedeeld, maar dat was niet Vion-gerelateerd, zegt de Veiligheidsregio. Het ging hier om de bouwsector. 

De Veiligheidsregio blijft de komende tijd steekproefsgewijs controles uitvoeren op al het vervoer van medewerkers. 'Het is aan Vion om nu het vertrouwen te herstellen door aantoonbaar dagelijks verantwoordelijkheid te nemen', zegt Ton Heerts.

Zie ook: Busjes met arbeidsmigranten worden gecontroleerd bij grens

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn